23496
10:55 10.082018

Вінчання під хмарами: закарпатці влаштували незвичне весілля

Цікаве 4575

Після 15 років, прожитих разом, вони обвінчалися. Закарпатці влаштували незвичне весілля на полонині Руні. Півсотні гостей гуляли майже тиждень у диких умовах, посеред мальовничої природи.

Жан та Адріанна Лешки разом уже 15 років. Сім’я мешкає в с. Оноківці, поблизу Ужгорода. І займається незвичною, на перший погляд, справою – виготовленням надгробних пам’ятників. Оскільки Жан – за професією художник, то всю творчу роботу бере на себе, а жінка займається безпосередньо їхньою реалізацією.

І на роботі, і вдома Жан та Андріана нерозлучні. Майже все своє дозвілля проводять у горах. Оскільки в чоловіка незвичне захоплення – джиперство.

Він проводить багато часу на різноманітних змаганнях, і часто його супроводжує кохана дружина. Оскільки Жан та Адріанна є членами місцевого джиперського клубу, то мають безліч друзів у цій тусівці.

– Одного разу на весіллі наших  спільних друзів я побився об заклад, що теж обвінчаюся з Адріанною. І ще, що в нас буде цікаве весілля, не банальне, як у всіх. Оскільки слово не горобець, довелося відповідати за сказане… Ось ми й зіграли весілля, – розповідає Жан. – Коли ми зустрілися, 15 років тому, то тільки розписалися. Без особливих церемоній та  романтики. А взагалі зустрілися ми спонтанно й покохали одне одного. У нас народилася донечка Аделіна. Їй 15 років.

Роки спільного життя спливли дуже швидко. Не встигли ми оглянутися, а минуло вже стільки часу.

– Гори – це повністю наша стихія. Тому ми навіть не сумнівалися, що весілля хочемо зіграти саме там. Готувалися до нього приблизно два тижні. Для цього навіть створили спеціальну групу у «Вайбері». Спочатку все було класно, ми зовсім не хвилювалися, але ближче до весілля в нас почалася внутрішня паніка, – розповідає Адріанна. – Адже ми розуміли, що це велика відповідальність – запрошувати стільки людей на наше свято. Їх потрібно доставити на таку висоту, вони повинні бути ситими, мати свої спальні місця. Оскільки офіціантів у нас не було, ми мали слідкувати за тим, щоб гості були задоволені. Без друзів із цим усім ми би не впоралися. Завдячуючи їхній підтримці та колосальним зусиллям, наше весілля відбулося.

Окрім того, молодята хвилювалися за погоду, яка в той час була дуже мінливою. Але коли прийшов час весілля, їм неймовірно пощастило: виглянуло сонце, і все було як під замовлення.

– Церемонія вінчання вийшла надзвичайно гарною і зворушливою. На місці весілля на полонині були також дельтапланеристи. Вони літали просто біля нас. Створюючи тим самим неповторну атмосферу.

Коли почалася церемонія вінчання й ми оглянулися назад і побачили, скільки в нас друзів та які всі красиві, то ледь не розплакалися від щастя, – розповідає подружжя.

Свідками на церемонії вінчання в молодят були їхні діти: Артур, син Жана від першого шлюбу, та Аделіна.

Весілля було із дрес-кодом. Усі присутні одяглися в стилі мілітарі. Наречена теж була в сукні у стилі мілітарі, яку шила на замовлення.

Обручки пара також мала абсолютно нестандартні. Їх зробили на замовлення. За зразок брали резину на позашляхових, яку обрав Жан.

– Весілля тривало майже тиждень. Усього було вдосталь. І випивки, і закуски. Ми пригощали гостей різною смажениною, готували на вогні дичину, розгорнули козацький стіл. Дякуючи нашим гостям, які допомогли в організації свята, усе пройшло добре. У нас була також насичена розважальна програма: дискотека, танець молодої, різні конкурси, – розповідає подружжя.

На думку Адріанни та Жана, особливого секрету в їхньому міцному подружжі немає. Потрібно просто любити одне одного й бути для своєї половинки найкращим другом, який завжди зрозуміє і підтримає…

А все інше прийде  з часом – матеріальні статки і життєва мудрість, перевірена в різних випробуваннях. Головне – зрозуміти, що життя людині дається  всього один раз і потрібно прожити його достойно та яскраво, щоб потім не жаліти за безцільно прожиті роки.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини