22669
14:19 1.072018

Еколицарі та пластикові пірати, або Як проходив День Дунаю на Берегівщині

Цікаве 3264

У суботу, 30 червня, село Квасово на Берегівщині стало епіцентром лицарства та піратства у рамках проведення Дня Дунаю.

Яскраве дитяче свято об’єднало людей для захисту навколишнього середовища, відтак лицарство в цей день отримало приставку «еко», а серед учасників заходу були справжні «еколицарі».

Такий почесний титул отримували переможці різноманітних конкурсів та усі бажаючі. Водночас у натовпі людей можна було побачити чимало одягнених у лицарські обладунки дітей та дорослих. Ще б пак, адже лицарі мали провести битву з могутнім «пластиковим чудовиськом», тому аби перемогти потрібно було немало сміливців. В ході епічного бою «еколицарі» таки здолали чудовисько і помістили його у контейнер для сміття.

Атмосферу середньовіччя чудово доповнили руїни давньої неприступної фортеці (замок Мінта), які знаходяться якраз поряд зі стадіоном, на якому проходило свято. До речі, у рамках заходу руїни були очищені від сміття та рослинності, встановлено спеціальну табличку з інформацією про історичну цінність цього місця.

А ось на захисній дамбі біля стадіону з гальки виклали величезний напис «Квасово любить р. Боржаву!». Дітки своїми руками розмалювали каміння у білий колір, тому цей чудовий слоган тепер добре видно з висоти пташиного польоту.

Тут же під написом розгорнули цікаву виставку пластикових піратських кораблів. Неперевершені витвори дитячої фантазії оцінювало кваліфіковане  журі, а переможцям вручили цінні призи. За задумом організаторів піратські кораблі згодом вирушили у регату по річці Боржава.

Порадували глядачів і яскраві виступи юних талантів. Усі дитячі пісні та постановки у цей день стосувались виключно захисту навколишнього середовища, і особливо актуальної нині проблеми забруднення закарпатських річок – водних артерій нашого краю.

Проблеми захисту навколишнього середовища звучали і у промовах почесних гостей та організаторів свята. Серед них, зокрема: заступник голови ОДА Віктор Мікулін, очільник делегації ЄС Олександр Клітко, керівник Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса Олег Кисіль, чиновники, дипломати, іноземні гості та представники спонсорів свята. Подробиці у фоторепортажі на сайті ko.net.ua.

Руслан ФАТУЛА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах