22016
18:55 24.052018

«Be in Bloom»: квітково-повітряні прикраси від ужгородки Юлії Українець. ФОТО

Цікаве 2311

Від її прикрас перехоплює подих, а жіночі серця починають битися частіше. Її вироби прості й водночас розкішні, стримані та неймовірно стильні. Дивлячись на них, розумієш, що майстриня наділена не тільки особливими рукотворними навичками, але й вишуканим смаком.

Ужгородка Юлія Українець – натура творча. Хенд-мейд прикрасами почала займатися зовсім недавно. Утім брак досвіду не став дівчині на заваді. Навпаки, вона старанно працює над своєю майстерністю, створюючи цікаві речі з душею. Асортимент її виробів досить широкий. Це віночки, шпильки та гребінці, сережки і брошки.

– За освітою я дизайнер. Закінчила Мукачівський Державний Університет, відділення дизайну та конструювання одягу, навчалася у Львівській академії мистецтв. Певний час працювала дизайнером весільних суконь. Загалом із творчістю я була пов’язана завжди, оскільки захоплююся живописом, шию. Але прикраси ніколи не створювала. Ця ідея прийшла несподівано. Були такі обставини, що я раптово захворіла, тому мала шукати собі підробіток з дому. Оскільки я працювала до того у весільній індустрії, то подумала, що добре було б виготовляти якісь аксесуари, пов’язані з образом нареченої. Тож почала робити шпильки для волосся. Запаслася різноманітною гарнітурою й сиділа з цим з ранку до вечора. У процесі зрозуміла, що це саме те, чим я хочу займатися і що приносить мені задоволення. Вчилася на шпильках. Відтак зробила кілька гребінців, потім почала виготовляти віночки. У якийсь момент у мене назбиралася вже ціла колекція прикрас, і я уявлення не мала, куди це все подіти. Тим паче, що на різноманітні подарункові коробочки, логотипи тощо грошей зовсім не було.

Шукаючи, де ж реалізувати свою продукцію, Юля розмістила кілька фото в Інтернеті. І майже одразу їй надішли досить цікаві пропозиції. Творча майстерня в центрі Львова запропонувала розмістити в себе її роботи. А місцева дизайнерка одягу запросила взяти участь у модному показі.

Так Юля створила цікаву колекцію до вечірніх суконь дизайнера. І це був безцінний досвід, який заохотив дівчину працювати й розвиватися в цьому напрямі.

– Майже всі мої роботи виконані в техніці плетіння з дроту, на який я нанизую намистини. Прикраса має бути витонченою, стриманою та делікатною. Основна фішка моїх робіт у тому, що вони повітряні. Тоненький дротик, маленькі блискучі намистини… У волосі вони виглядають, як роса. Щоб виготовити один віночок я працюю цілісінький день, не відриваючись до пізньої ночі. Зазвичай роблю свої прикраси на одному подиху. Над кожною намистинкою просиджую чимало часу, працюючи над деталями доти, доки остаточно не залишусь задоволена результатом. Але сам процес мене неймовірно захоплює. Щодня я прагну вдосконалюватись, розвиватись і завжди вчитися чогось нового. Мені дуже цікаво створювати прикраси до вбрання чи просто якісь неординарні речі.

Як і в кожної творчої людини, у Юлі Українець є свої амбітні мрії. Дівчина вже має власний неповторний стиль, але в подальшому дуже хоче, аби її роботи стали впізнаваними.

– Мрію відчинити свою крамничку, а також влаштовувати різноманітні творчі проекти. Звісно, я б дуже хотіла попрацювати з коштовним камінням. Але зараз навіть і мріяти про це не можу. Хоча знаю, яка це розкіш і неймовірна краса створювати прикраси для нареченої з натурального каміння…

Своїм прикрасам Юля вигадала назву «Be in Bloom», що перекладається «квітни» або ж «будь у розквіті». І це дійсно найточніше передає характер її квітково-повітряних виробів. Бо кожен віночок, шпилька чи гребінець зроблені з неймовірною любов’ю. Вони квітнуть та виграють усіма барвами, торкаючись до вас…

Христина БІКЛЯН

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Двох мешканців Тячівщини засудили до 3 років за ґратами за ухилення від мобілізації
10:40
Ужгородські надзвичайники загасили пожежу в надвірній споруді
10:16
Ужгородський Водоканал повідомив, де в місті не буде води
09:44
В Ужгороді попрощалися із Сергієм Нестеренком
09:24
У Косоньському ліцеї провели традиційну посвяту випускників 
09:12
Спроба суїциду у ТЦК на Закарпатті: з'явилась реакція військових
08:55
6500$ за незаконний перетин кордону: на Закарпатті правоохоронці заблокували канал переправлення військовозобовʼязаних
08:46
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Всі новини