21962
13:22 22.052018

Український режисер отримав нагороду на Каннському фестивалі

Цікаве 3811

Фільм «Деталі» українського режисера Хачатура Василян визнали найкращим в категорії «Експериментальне кіно» на конкурсі Le Petit Cannes Film Festival, який проходить паралельно з основною програмою Каннського кінофестивалю. Як кажуть організатори конкурсу – це вшанування маленьких фільмів, створених з великим талантом. Фільм українського режисера «Деталі» відібрали для конкурсу з більш ніж 500 короткометражок з усього світу.

Автор стрічки хвилювався, що картина залишиться і для журі, і для європейських глядачів незрозумілою. Але режисер помилявся. Її зрозуміли. І «Деталі» отримали дуже теплий відгук. «Тонка, бездоганна і поетична частина кінематографа. Режисер розуміє тему і магію, яка може бути досягнута при натисканні на експериментальні кордони, не випускаючи з уваги саму мету. Цей фільм залучає глядача до процесу розгадування розповіді», – прокоментував стрічку один з членів журі.

Зараз Хачатур Василян живе і працює в Києві, а ще кілька років тому навчався у Харкові. Саме в Харкові він і написав сценарій фільму «Деталі», а втілити задум у життя вдалося в Києві.


telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах