21866
18:45 20.052018

Хуст приймає X-й міжнародний фестиваль-зустріч сильних духом людей "Долина нарцисів". ФОТО

Цікаве 3476

Єдиний на Закарпатті та чи не єдиний в Україні X-й міжнародний фестиваль людей з інвалідністю “Долина нарцисів” стартував у Хусті.

Цьогоріч на фест, який згуртовує неймовірно обдарованих, талановитих, життєрадісних, напрочуд люблячих життя і творчість людей,  з`їхалося 148 учасників з різних куточків України – 25-и областей, а також гості з Литви та Білорусі.

Незмінний головний організатор фестивалю Любов Яцук переконана, подібні заходи потрібно частіше проводити та популяризувати.

“Цього року ми стали номінантами в національному конкурсі “Благодійна Україна – 2017”,  і це дуже приємно, адже в свою роботу вкладаємо і серце, і душу. Протягом року шукаємо однодумців, небайдужих, щирих людей, які допомагають нам організувати фестиваль, подарувати нашим гостям, серед яких, до слова, багато діток,  радість зустрічі, знайомства з новими друзями, – ділиться з “Карпатським об`єктивом” головний організатор фестивалю, голова благодійного фонду “Любов” Любов Яцук. – Фестиваль проводимо кожного року, щоб показати не проблеми, а здобутки людей із особливими потребами, тому що вони дійсно є особливими, ці люди є надзвичайно творчими і можуть дуже багато. Хочемо, щоб наші гості відчули, що вони для нас завжди бажані й потрібні”.

Першого дня у рамках фестивалю на базі Закарпатського базового державного медичного коледжу для учасників фесту була організована спартакіада, опісля на центральній площі міста відбулося урочисте відкриття  та концертна програма.

З вітальним словом до гостей звернулися начальник управління культури, молоді та спорту Хустської міської ради Володимир Власюк та голова правління КС “Нарцис” Оксана Ряска, відзначивши організатора фесту Любов Яцук почесною грамотою.

Неймовірні емоції присутнім подарували танцювальні номери  вихованців Буштинської гімназії-інтернату – зразкового хореографічного колективу “Квіти Карпат”, учасників зразкового хореографічного ансамблю “Еліт”, шоу-балету “Позитив”, виступи місцевих вокалістів та гостей Артема Харченка, Наталії Вигівської, Дениса Корольова, дуету “Росинка”, Кароліни Борис, Дениса Вострікова, Валерії Антал, Лілії Тудовші, Марини Фреган, Яни Поп, Ренати Бірти та інших виконавців.

Чудовим завершенням свята став видовищний феєрверк.

Сьогодні ж, 20 травня, уже за доброю традицією міжнародний фестиваль “Долина нарцисів” продовжиться насиченою концертною програмою у диско-барі “Дружба”, а завтра на учасників фесту чекають християнські зустрічі.

Богдана КЛЕКНЕР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах