20427
13:23 24.032018

Хустський парк відпочинку став домівкою для пернатих. ФОТО

Цікаве 4035

Учора у Хусті відбулася цікава подія. У міському парку культури і відпочинку ім.Героїв Майдану зібралися школярі, щоб за допомогою дорослих максимально наблизити центральний сквер до затишного куточку для пернатих друзів. 

555A3954

Непересічну акцію “Свято зустрічі птахів” зініціювала Хустська міська рада.

Напередодні  учні всіх місцевих шкіл разом із вчителями трудового навчання та батьками взялися активно облаштовувати домівки для пташок, які згодом  працівники парку встановили на деревах.

Подякувати дітлахам за небайдужість до птахів, особливо у цей скрутний для них час, коли за календарем – давно весна, а земля ще вкрита снігом, на свято завітав і Хустський міський голова Володимир Кащук.

“Сьогодні, у час новітніх технологій, ви, дорогі школярі, звісно захоплюєтеся різноманітними гаджетами, але варто подивитися навкруги, приміром, на цей парк, на природу, яка нас оточує. Найближчим часом тут, біля адмінбудинку парку, ми плануємо облаштувати куточок живої природи з фазанами, голубами, іншими птахами. Тож ви зможете сюди приходити і відпочивати, підгодовувати своїх пернатих друзів. Щиро вдячний всім – школярам, учителям, батькам, які долучилися до цієї акції і показали хороший приклад для наслідування іншим”, – звернувся до присутніх міський голова.

Родзинкою свята стали виступи учнів Хустської спеціалізованої школи I-III ст. №3, які у нестандартній формі – “діалозі шпака і ластівки” – озвучили всі турботи перелітніх птахів. Учні розповіли вірші про те, як робити шпаківні, цінувати пернатих друзів, про велику користь пташок. Музичною окрасою свята стала веснянка у виконанні ансамблю Хустської спеціалізованої школи I-III ст. №3 під керівництвом Людмили Мішко.

“Я майстрував шпаківню з думкою про бідних пташок, які прилетіли додому з теплих країв в надії, що тут весна і вдосталь їжі. Впевнений, птахи сповна віддячать нам за таку ласку своїми співами”, – поділився з “Карпатським об`єктивом” учасник акції, школяр Євген Пох.

Богдана Клекнер, фото Тетяна Пантя

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах