20409
22:20 23.032018

У хустському Вишкові ввосьме вручали премію “Людина року”. ФОТО

Цікаве 3548

Минулої неділі у хустському Вишкові відбулася непересічна подія, що з року в рік набирає все більшої популярності та суспільної ваги. Тут уже традиційно – ввосьме – вручали почесні премії від благодійного фонду “Вишково” та обирали “Людину року-2017”.

29356598_1862322523792677_7329815406674182144_n (1)

Заснована місцева премія уродженцем Вишкова, відомим агентом ФІФА Шандором Варгою, який щороку приїздить на свою малу батьківщину, аби підбадьорити земляків і всією громадою вшанувати тих, хто своїми вчинками та активною громадською позицією всіляко (нерідко навіть з-за кордону) підтримують Вишково і цим гідні наслідування.

Восьма урочиста церемонія нагородження кращих вишківчан проходила під гаслом – закликом Тараса Шевченка “Обніміться ж, брати мої”, якнайкраще передаючи дух багатонаціонального Вишкова, де століттями в мирі та дружбі проживають представники різних національностей.

“Щороку знаходяться люди, які цікавляться, чи не варто вже закривати конкурс, чи не вичерпав він за 8 років свого існування потенційних номінантів, – посміхаючись, ділиться з “Карпатським об`єктивом” ідейний натхненник премії Шандор Варга. – На що я завжди впевнено відповідаю: Вишково славилося і буде славитися своїми щирими, талановити людьми, і у цей нелегкий час подібні акції просто необхідно проводити, щоб об`єднувати людей довкола добрих справ, стимулювати їх робити добро, дарувати щастя та приємні спогади, яких, на жаль, так сьогодні не вистачає. Наша “Людина року” – це неймовірно потужний енергетичний та духовний імпульс для громади”.

Цьогоріч на почесне звання “Людина року -2017” претендували шестеро знаних і шанованих у селищі людей. Участь у конкурсі взяв і один колектив.

Так, громадськість тепло вітала чудового педагога Оксану Вакій, яка дарує вишківським школярам не тільки міцні знання з англійської мови, але й майстерно навчає грі на скрипці. Завдяки кваліфікованій підготовці, її учні вільно володіють англійською мовою та щороку стають переможцями і призерами II районного етапу Всеукраїнських предметних олімпіад з цієї дисципліни.

А, приміром, гурт “Вишківчаночка”, заснований на початку 2014 року Маріанною Цірик, – претендує стати не тільки гордістю старовинного селиша, а й справжньою його візитівкою. Талановиті дівчата активно відновлюють та примножують народні традиції, звичаї рідного Вишкова, а ще активно займаються благодійністю – п`ятий рік поспіль проводять акцію “Подаруй дитині свято”.

Не забуває про отчий дім і землю, де народилася, і др. Ідяртов Дьонді, яка вже роки працює в Будапешті, є членом правління Закарпатського об`єднання, яке діє на теренах Угорщини, і автором книги “Короновані міста Марамороша”. Навіть з-за кордону жінка робить все задля збереження вишківської місцевої громади, не забуваючи про своє коріння.

Поважним номінантом цьогорічного конкурсу став і почесний президент місцевого відділення ГО “ТУКЗ-КМКС” Тібор Крюжей. Шанований вишківчанин більше трьох десятків років віддав школі, навчаючи дітей фізиці, а 27 років очолював місцеве відділення ГО “ТУКЗ-КМКС”. У 2017 році за заслуги у збереженні угорських традицій був нагороджений “Срібним хрестом” від президента Угорщини Яноша Адера.

Начальника лісопильного цеху ВАП “Шаяни” Михайла Лабоша на премію “Людина року” за працелюбність, сумлінність у роботі, а головне – повагу до людей висунув рідний колектив, з яким вже роки працює. “Все життя у роботі й допомозі односелищанам “ – таким є девіз пана Михайла.

Серед достойних номінантів була і юрист Каталін Мийгеш. Жінка успішно за фахом працювала в Будапешті та Казахстані, однак повернулася на батьківщину, бо переконана: саме її рідне селище – найкраще, бо тут живуть щирі, добрі люди. Разом із сім`єю та друзями активно займається благодійністю, організовуючи розпродажі та акції, вилучені кошти віддає потребуючим.

Пишаются вишківчани і корисними справами, а саме величезним внеском у виховання здорового майбутнього покоління селища – свого земляка Олександра Рожі. Він директор місцевого футбольного клубу, за підтримки якого заснував футбольну школу, де щороку виховується близько сотні юних спортсменів.

За словами присутніх, непросто було вибрати кращих із кращих. Адже всі номінанти, за загальним визнанням, справді гідні почесної нагороди. Тому вперше за всю історію проведення церемонії компетентне журі, підрахувавши бюлетені таємного голосування, оголосило двох переможців. Ними стали Каталін Мийгеш і Тібор Крюжей.

Премію за друге місце здобула др. Ідяртов Дьонді. Третю ж сходинку посів Олександр Рожі.

Свої симпатії глядачі віддали Каталін Мийгеш, а новим призом конкурсу “За життєві заслуги” була нагороджена шанована сімейна пара лікарів – подружжя Ковачів.

Особливий приз “Від засновника фонду” Шандор Варга особисто вручив маленькій, але надзвичайно мужній і світлій дівчинці, яка понад усе на світі хоче ходити, – Аніті Салкай з Яблунівки, відвідавши її удома.

Окрасою ж церемонії нагородження стали виступи талановитих учнів місцевої дитячої школи мистецтв, а також випускників, які продовжили навчання за кордоном, проте щороку приїжджають на цей конкурс. А доброю згадкою про визначну подію в житті – вручені учасникам конкурсу пам`ятні вироби від відомого у краї та далеко за його межами митця Міклоша Штеця.

Богдана КЛЕКНЕР

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини