19968
17:03 26.022018

Креативна хустянка створює з повітряних кульок диво-вироби

Цікаве 3510

У її руках звичайні повітряні кульки стають героями улюблених мультфільмів, кумедними тваринками, ніжними янголятами, розкішними квітами та навіть українськими дівчатами… І це далеко не весь перелік того, що може створити майстриня з міста над Тисою Блажена Лозниця, маючи під руками різнокольорові повітряні кульки й насос.

viber image

Таке неймовірне захоплення в жінки з’явилося майже чотири роки тому. Відтоді вона активно займається аеродизайном – мистецтвом оформлення інтер’єру та екстер’єру за допомогою повітряних кульок та створенням із них різних фігурок (твістингом) – і радо дарує краянам веселий настрій та позитив.

Працює пані Блажена старшим контролером-касиром в одному з місцевих банків. Разом із чоловіком Олександром виховують 9-річну донечку-красуню Камілку, яка, до слова, і надихнула творчу маму на опанування цікавого хобі.

«Моє захоплення аеродизайном розпочалося із випускного донечки в дитячому садку. Дуже вразила чудова композиція з кульок – сонечко, хмаринки, квіти та інші фігурки, що прикрашали святкову залу. Вирішила й собі спробувати зробити щось подібне. Озброїлася насосом, кількома десятками кульок для моделювання і почала втілювати в життя свої фантазії. Ідеї та правила техніки виготовлення повітряних виробів освоювала з відеоуроків в Інтернеті. Свою першу фігурку презентувала донечці і, побачивши її щасливі очі, зрозуміла: вдалося! Коли вже добре набила руку, подумала, а чому б на цьому не заробляти гроші. Перше замовлення отримала від подруг племінниці, які хотіли подарувати їй на день народження букет квітів. І пішло-поїхало… (посміхається, – авт.) Окрім різноманітних фігурок, почали надходити замовлення на оформлення приміщень з нагоди хрестин, днів народження, весіль, дівич-вечорів тощо. І хоча композиції з кульок не є довговічними: при належному поводженні такі шедеври «живуть» близько трьох тижнів, (кульки бояться прямих сонячних променів і високих температур), але позитивні емоції залишають на довгі роки», – розповідає «Карпатському об’єктиву» майстриня.

26304526_153087825346592_3682144435740606464_n

Так, поступово пані Блажена розвивала свій талант. Родина спочатку не сприймала серйозно її захоплення, але сьогодні навіть чоловік допомагає майстрині. Ні, він не виготовляє разом з нею композиції, а вигадує всіляке приладдя, аби жінці було зручніше втілювати свої фантазії в життя.

«Аеродизайн, як і будь-який вид мистецтва, потребує часу. На виготовлення однієї композиції йде від години й більше, залежно від складності роботи. Найбільше часу потрібно на виготовлення дрібних деталей: очей, посмішок і т. д. Адже інколи трапляються дуже ексклюзивні замовлення, зокрема для наймолодших клієнтів. За чотири роки я переробила безліч фігурок: це мікі-мауси, смішарики, бджілки, люльки з немовлятами, янголята тощо. Наймасштабнішим проектом у плані затрати кульок стала 9-метрова біло-рожева весільна арка, яка напрочуд легко далася – усього за дві години роботи. Думаю, весь секрет у тому, що я люблю цим займатися, хобі мене заспокоює після напруженого робочого дня, а найбільшу насолоду приносить те, що створюю людям хороший настрій, дарую радість, це так приємно. Особливо коли телефонують і просять: «Зробіть нам щось цікаве і красиве». Тоді хочеться вигадувати. Дуже тішить, що довіряють моєму смаку», – ділиться майстриня.

23967476_322784571533337_1416516854586802176_n

Інколи ідеї для своїх композицій жінка знаходить в Інтернеті, але копіюванням не займається. Говорить, що в неї вистачає і своєї фантазії, яка є найголовнішою запорукою успіху. Адже з повітряних кульок можна зробити все що завгодно.

«Технічні навички здобуваються досить швидко, але куди важливіше мати відчуття гармонії. Слід знати, які кульки поєднуються за кольором і типом, як краще їх переплести, як закріпити, щоб композиція трималася. Існує дуже багато технологій плетіння, в’язання, оформлення. Але за бажанням навчитися цього може будь-хто. Головне – постійно розвиватися й не стояти на місці. І ще дуже важливо мати стимул та відчувати підтримку від рідних. Часто потрібна думка з боку, тоді ти розумієш, чи рухаєшся в правильному напрямку», – вважає пані Блажена.

До слова, майстриня кілька місяців тому створила власну сторінку в «Інстаграм», де не просто виставляє свої роботи, але й активно спілкується з іншими умільцями, які теж захоплюються аеродизайном. Нещодавно її запросили до співпраці в один із місцевих магазинів – керівництву сподобався творчий підхід, відповідальність та організованість хустянки, готовність до креативних експериментів. Підтвердженням останньому є і нещодавнє ексклюзивне замовлення майстрині від юного клієнта, який захотів освідчитися в коханні дівчині, що вже давно йому подобалася, за допомогою сюрпризу з повітряних кульок. Оскільки хлопчина вирішив бути оригінальним, то замовив у пані Блажени величезне серце з багатьох кульок, усередині однієї з яких була записка із зізнанням у коханні, у решті – конфетті й пелюстки троянд. Такий креативний підхід дівчина оцінила. І в місті з’явилося на одну закохану пару більше.

23970309_329309717538539_2502888906094018560_n

«Напевно, це був найоригінальніший витвір у плані презентації головного месиджу – зізнання в коханні – і водночас найбільш хвилюючий для мене як майстрині. Створюючи його, я намагалася вкласти стільки позитиву та світлих думок, аби це передалося дівчині й вона оцінила старання юнака. На щастя, так і відбулося, і цей випадок став ще більшим стимулом дарувати своєю творчістю радість іншим. Тому, до слова, і намагаюся дотримуватися доступної цінової політики, аби кожен бажаючий міг замовити для близької людини таке міні-свято».

І дійсно, навіть попри щільний робочий графік, майстриня не відмовляє нікому, бо розуміє, що кожна людина заслуговує на повітряний сюрприз. Так, часто доводиться працювати вночі. Однак, за словами пані Блажени, результат того вартий, бо в цій справі знайшла себе й надалі даруватиме людям щастя та радість, адже сьогодні вони так потрібні кожному з нас!

Богдана КЛЕКНЕР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Ужгородські надзвичайники загасили пожежу в надвірній споруді
10:16
Ужгородський Водоканал повідомив, де в місті не буде води
09:44
В Ужгороді попрощалися із Сергієм Нестеренком
09:24
У Косоньському ліцеї провели традиційну посвяту випускників 
09:12
Спроба суїциду у ТЦК на Закарпатті: з'явилась реакція військових
08:55
6500$ за незаконний перетин кордону: на Закарпатті правоохоронці заблокували канал переправлення військовозобовʼязаних
08:46
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Всі новини