19571
19:38 9.022018

Перший млинець урочисто розрізали на «Ужгородській палачінті». ФОТО

Цікаве 1856

Відсьогодні у Боздоському парку стартував триденний гастрономічний фестиваль «Ужгорська палачінта».

1

Із 12.00 на території парку розгорнулися кілька локацій – м′ясної та молочної продукції, бджільництва, виноробів, хендмейду та безпосередньо гастрономічний ряд з головною стравою свята – млинцями. О 16.00 на головній сцені фестивалю урочисто розрізали і продегустували перший млинець.

Рум′яну палачінту на золотій палачінтовці презентували минулорічні переможці гастрономічних змагань – газдині з Руху підтримки закарпатських військових. «Ми з радістю й цього року беремо участь у фестивалі й дуже націлені на перемогу. Свої найсмачніші млинці тепер презентуємо на локації «БЛІНдаж», куди радо запрошуємо усіх охочих поласувати волонтерськими палачінтами», – зазначила на відкритті свята лідер Руху закарпатських військових Галина Ярцева.

Вже сьогодні закарпатські кухарі пропонували у своїх наметах спробувати млинці з понад трьома десятками начинок на будь-який смак. Окрім того, традиційна фестивальна кухня не обійшлася без шашлику, рульки, ковбас, бограчу, печеної та смаженої картоплі, поливок, домашніх соленостей, соусів, солодощів…

А вже завтра на святі відбудеться довгоочікуваний конкурс на найсмачнішу палачінту 2018 року. Головним же суддею стане переможець телевізійного проекту «МайстерШеф» Володимир Троцький, який спеціально завітав в Ужгород для участі у змаганнях.

Поки перші гості дегустували й смакували, організатори фестивалю вже майстрували зимову Мару, яку спалять в останній день фестивалю 11 лютого.

Отож не пропустіть і не забудьте завітати цими вихідними у Боздоський парк на найсмачніший фестиваль «Ужгородська палачінта»!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах