19070
21:57 15.012018

Новий 2018-й рік на Закарпатті розпочався гучно. ВІДЕО

Цікаве 1865

1

Новий 2018-й рік на Закарпатті розпочався гучно. Уже 2-го січня відбувся перший фестиваль. На середину місяця краяни та гості міста відгуляли їх уже близько десятка. В першу чергу, це культурницькі заходи, пов’язані з колядою та вертепним дійством.

Федір ШАНДОР, туризмознавець

Ну і, звичайно, три гастрономічні фестивалі, які відбуваються на другий тиждень. Збирається чимало людей, які презентують гастрономію у вигляді виноробства, сироваріння, дегустації меду. Тому є можливість зустрітися, презентувати свою продукцію. Тим паче, що якраз у саме такий холодний період не так швидко портиться продукція, як у літній.

У Мукачеві відгримів один із найвідоміших фестивалів України – «Червене вино», який цьогоріч побив рекорди за кількістю туристів. В Ужгороді тим часом відбувся міжнародний гастрономічний фест «Василля» та «Коляди у старому селі». Щедрували також і в Перечині.

Великий потік туристів на Закарпатті очікують наприкінці січня на гірськолижних курортах. Наразі на гірських вершинах немає зимового покриття. Однак, за словами фахівців, уже закупили  потужні машини, які розпилятимуть штучний сніг.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах