18808
19:40 9.012018

Ведмежа родина центру реабілітації на Закарпатті за 2017 рік стала більшою. ВІДЕО

Цікаве 3992

Життя після клітки. Ведмежа родина центру реабілітації на Закарпатті за 2017 рік стала більшою. Тут з’явилося 6 нових клишоногих.

Medvedi Sunevur Zakarpatta

Двоє малюків народилися вже в центрі, ще чотирьох — привезли з приватних зоокуточків. Зараз в єдиному в Україні реабілітаційному центрі для психологічної адаптації ведмедів живе 25 клишоногих.

Ярослав БУНДЗЯК

директор центру реабілітації бурих ведмедів НПП «Синевир»

Коли привозимо ведмедя, який знаходився дуже багато часу на самоті, ті ведмеді, які потрапляють сюда сприймають інших ведмедів досить негативно. створюємо групи їхні, раз двох ведмедів, далі 3,4. І коли бачимо, що тварина вже в нормі, агресію не проявляє, поглажує лапу. Тобто бачимо якісь такі моменти позитивні один до одного. Значить, таких тварин можемо випускати разом.

У Синевирі на 12 гектарах лісу ведмеді живуть у напіввільних умовах. Працівники стежать за їх здоров’ям і підгодовують. Раціон складений з урахуванням білків, вітамінів і вуглеводів. На кожного ведмедя 18 кілограмів їжі в день.

Ярослав БУНДЗЯК

директор центру реабілітації бурих ведмедів НПП «Синевир»

Риба, яблука, морква, овес молотий, хліб – такі продукти. Нічого вареного, все в сирому виді дається, так як в дикій природі. У нас такий складений раціон, щоб підходив до всіх ведмедів. Яблука, морква. Ми так збалансували, що ведмеді всі буквально їдять цей раціон.

Іван Мокрянин працює в центрі шостий рік. Каже, ведмеді схожі на людей. Головне, знайти підхід до кожного.

Іван МОКРЯНИН

звіринник центру реабілітації бурих ведмедів НПП «Синевир»

І маленькі бувають як кажуть вспильчивий характер – холерік, а є медвідь здоровий, але добродушний.Якщо дуже над ними знущалися, били його, він погано реагує. Принюхується до нас, ми до нього приглядуємся. Ну і потім, як то кажуть, майже з руки даємо їсти і нас не чіпають.

Попри те, що на Міжгірщині ще з листопада лежить сніг, все ж зима поки доволі тепла. Тому і ведмеді ще не впали в сплячку. Поки заснув лише один – ведмідь Беня.

 

uzhinform.com

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах