17765
20:26 15.112017

У Перечині з’явилися перші велопарковки. ФОТО

Цікаве 2210

У Перечині з’явилися перші велопарковки. Кріплення для двоколісних встановили у центрі міста, мають форми велосипеда.

велопарковка3

Профінансовано грантом Королівства Норвегія та співфінансовано урядом Словацької Республіки.

Міський голова Іван Погоріляк повідомив «Карпатському об’єктиву», що Перечин щороку бере участь у проекті «Європейський тиждень мобільності (ЄТМ) – «Карпатська мережа», що реалізується в рамках Норвезького грантового механізму, пріоритету транскордонного співробітництва Словаччини.

– У Перечині та селах об’єднаної територіальної громади (ОТГ) ми провели змагання серед дітей з їзди на велосипедах, конкурс малюнка на тему «Велосипед у житті людини», розповіли дітям про переваги їзди на велосипеді та в громадському транспорті над автомобілем. За проведену роботу отримали 4 велопарковки та 15 знаків дорожнього руху від ГО «Форза», – розповів Іван Михайлович.

велопарковка1

Велосипедисти оцінили турботу про них.

Юрій Ломакін вважає , що велопарковки потрібні, і це є великим позитивом:

– Особливо приємно, що про велосипедистів дбають у невеличкому Перечині, яке можна назвати транзитним населеним пунктом для велолюбителів, які їдуть у напрямку полонини Рівної (Руної), Лумшор, «Воєводина». Це традиційно популярні напрямки у велотуристів.

Пан Юрій не користується велопарковками. Пояснив причину:

– Шанси на втрату велосипеда через його крадіжку зростають з кожним бряцанням велозамка – будь-якої складності. Це перевірений факт, і статистика крадіжок двоколісних це тільки підтверджує.

І додав: « З огляду на географічне розташування Перечина є цілий ряд пропозицій, які зможуть зробити його дійсно безпечним та привабливим містом для туристів».

Тетяна Грицищук, фото автора

велопарковка2

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах