17024
16:35 14.102017

В Ужгорода з’явилася своя фотовізитівка. ВІДЕО

Цікаве 1742

Фотоальбом «Ужгород» презентували  в історико–культурному центрі «Совине гніздо». Книга вийшла друком до Дня міста.

22384188_900198233476055_6027144060436640825_o

Усі охочі мали змогу надіслати власні тематичні фото до групи у Фейсбуці, згодом світлини обирала експертна комісія. У підсумку вдалося відібрати близько 200 робіт від 28 авторів та студій. Їх надрукували та літературно оформили в альбомі у п’яти розділах.

 Тетяна СМРІГА, автор текстів

 Перший був пов’язаний з історією, бо Ужгород — історичне місто, яке належть до 400 історичних міст України. Другий — це «Місто в долоні гір», тому що Ужгород має дуже цікаве географічне розташування. Відомо, що у нас інший клімат, тому що Карпати ніби долонькою захищають нас від вітрів з півночі і сходу. І тому у насв свй теплий клімат. Третій розділ — це місто старих і нових традицій. І мені дуже подобається, що в Ужгороді поєднуються древні і нові традиції. Далі в мене був розділ про місто, в якому ти вдома, тому що будь-яке місто — це люди, стосунки між людьми, це енергія людей.  І нам хотілося розповісти про звичайних і видатних людей, про творчих, про тих, хто просто живе і насолоджується життям. І теж створює це місто. І останній розділ — це місто, що надихає. Це дуже важливо. Я хочу, щоб Ужгород залишався містом, яке надихає, дає енергію і натхнення, щоб рухатися далі.

Книгу підготували на замовлення Ужгородської міськради у кількості 500 примірників. Вона стане візитівкою міста, адже її даруватимуть українським та зарубіжним делегаціям, які  приїжджатимуть до обласного центру.

Сергій ДЕНИСЕНКО, координатор проекту

Це насправді світова практика. В кожному місті є такі альбоми, які дарують почесним гостям, які приїжджають. Фотоальбом «Ужгород» — такий, який він є тепер. Це візитна карточка. Можна сказати, паспорт нашого міста, який представляє і показує Ужгород таким, як він є тепер очима фотомитців. Цей альбом вийшов вдалим, вже є попит, є багато замовлень. Всі питають, де купити, де придбати. Тому, можливо, буде додатковий тираж.

 В альбомі вмістили якісні знімки від ужгородських фотографів та любителів. Знайшлася й світлина, яку зробити просто на айфон. Куратори проекту та представники міськради кажуть: у майбутньому тираж фотоальбому збільшать, аби ужгородці та гості міста змогли придбати книгу на пам’ять.

uzhinform.com

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах