16453
23:46 22.092017

До дня міста в Ужгородському замку відбулося феєричне "свальбованя". ФОТО

Цікаве 3399

Яскраве театралізоване дійство “Винобраня, свальбованя” з відтворенням давніх народних закарпатських осінніх традицій представив сьогодні в Ужгороді Заслужений академічний Закарпатський народний хор.

111

До дня міста музики колективу та артисти, які і співають, і танцюють, в етнопрограмі відобразили, як різні народи, котрі поруч віками живуть у нашому краї, збирають виноград, дівчата у великих бочках ногами чавлять його для вина, а згодом гуляють весілля з усіма його обрядами – вітаннями молодих, викраденням нареченої, першим танцем пари, шоровим танцем, “чіпчанням” хусткою, передаванням “шлаєра” в колі незаміжнім дівчатам та багатьма іншими.
До запальних танців долучилися і глядачі, зокрема й керівництво Ужгородської міської ради, міський голова Богдан Андріїв, його заступник Ігор Фартушок, численні гості з делегацій європейських міст-побратимів Ужгорода, які приїхали на святкування Дня народження нашого міста.

Усе відбувалося в затишному внутрішньому дворику Ужгородського замку, у справжньому, як на весіллях, велетенському “шаторі”. Глядачі шалено аплодували, адже виступали і такі корифеї, як народні артисти України Петро Матій, Клара Лабик, солістка Заслуженого академічного Закарпатського народного хору Мирослава Копинець.

За чудову програму, збереження надбань народу, феєречну настроєву атмосферу щиро подякував від імені всіх присутніх міський голова Богдан Андріїв і вручив букет троянд керівнику колективу Наталії Петій-Потапчук.

Нагадаємо, два основні дні відзначення 1124-річниці Ужгорода ще попереду, програма різноманітна і дуже насичена, Заслужений академічний Закарпатський народний хор запрошує також до Горянської ротонди на духовний концерт у цю неділю, одразу після святкової Літургії., інформує Міська рада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах