13841
20:48 22.052017

На історичній світлині - сторічна жителька Перечина

Цікаве 3319

У власному архіві перечинки Марії Вакули є історична світлина, якій років 80. На ній 111 чоловік різного віку (у кадр не всі вмістилися).

unnamedБільшість з них – жінки у чорних та білих хустках, дівчата у платтях на короткий рукав. Чоловіків тільки п’ятеро. Фотографія зроблена біля Свято-Миколаївської греко-католицької церкви у Перечині, яку потім віддали православним. Православні так і не повернули храм греко-католицькій громаді.

Пішла я до перечинських старожилок – Орисі Зизич, 87 років, та її сестри Марії Бобай, 89 років. Жінки уважно роздивилися світлину. Впізнали отця Дизидерія Натоля. Він сидить у центрі біля образа Богородиці. Натоля був останнім греко-католицьким священиком у Перечині. А також впізнали декількох жінок. На фото є Олена Ілляш, якій 23 травня виповниться 101 рік. Вона стоїть третьою справа від образа у третьому ряді.

 – Цій фотографії років 80. Зроблена десь 1937-1938 року. Наші предки ішли у поле, де росли колоскові – жито, пшениця – і там священик проводив обряд освячення царини, – пояснила пані Марія.

Тетяна Грицищук

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах