13035
21:07 14.042017

Як троє братів із Закарпаття створили найпопулярніший у Facebook український бренд

Цікаве 2452

Кілька днів тому Facebook-сторінка ювелірного бренду Kochut подолала позначку в 100 000 підписників. В українській ювелірній сфері це абсолютний рекорд. Rau.ua довідалася: хто стоїть за таємничою торговою маркою – ними виявилися рідні брати-ювеліри з Ужгороду: Ігор, Юрій і Роман Кочути. Як їм вдалося придбати стільки шанувальників, в чому перевага виробів, хто стоїть за їх виробництвом і куди планують розвиватися, rau.ua розповів один із засновників ювелірного бренду Kochut Роман Кочут.

Oleksandra-SHevchenko-810x385

Роман Кочут, співзасновник ювелірного бренду Kochut: Нас троє – в цьому секрет успіху

— Розкажіть про ваш бренд. Як і коли він з’явився?

– Все почалося з юнацького захоплення – з дитинства нас цікавила різьба по дереву, кування, карбування, ліплення з глини, кераміка, мозаїка. Потім послідувала розробка одиничних виробів під час навчання в університеті під замовлення. У всіх трьох інженерно-технічна освіта, що дало змогу навчитися технології обробки металів, у тому числі хімічної і механічної. Перші вироби виготовляли з олова, міді, бронзи, поступово додавали срібні деталі, далі срібло з напівдорогоцінним, дешевим камінням. Потім почали пробувати робити кільця повністю із золота. Тобто розвивалися поступово.

— Невже достатньо було бажання і вищої освіти?

— Дещо підгледіли з книг та інтернету. Успіху допомогло ще одне — наші інтереси зійшлися.

— Де брали кошти на закупівлі дорогоцінних металів?

— Всі закупівлі відбувалися крок за кроком, від виробу до виробу. Чим більше ми заробляли, тим більше могли вкладати в більш дорогі деталі. Паралельно робили на замовлення обладунки, мечі та інші атрибути «під Середньовіччя», так що деякі заощадження були.

Читайте також: «Амелі» – косметика, що пахне любов’ю. ФОТО

— А обладнання?

— У будь-якій ситуації можна знайти спосіб зробити те, що тобі треба, з того, що в тебе є. Головне вміти. Супер 3Dстанки – це лише опція. Одну і ту ж операцію можна зробити безкоштовно або з обладнанням за 50 тисяч доларів. Залежить від того, робите ви ручну роботу або багатотисячне тиражування.

— Звідки перші клієнти?

— Знайшлися серед друзів і в соцмережах.

— Як вдалося залучити стільки шанувальників в Facebook?

— Спільноті в Facebook близько чотирьох років. Спочатку її не було особливо чим наповнювати. Потім для більшого охоплення запустили конкурси та різні активності. Багато читали про просування і спостерігали за іншими. Проводили експеримент за експериментом. У підсумку спрацював контент, який сподобався користувачам. Весь секрет – в ньому.

— Скільки людей працює над сторінкою?

— Довгий час над сторінкою Facebook працювали втрьох. Близько півроку тому взяли людину, але професійних маркетологів або SMM-щиків у нас як не було, так і немає. Всі задумки, відео, фото, будь-який креатив продовжуємо робити самостійно.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах