12660
18:02 9.042017

У мережі оприлюднили 3D цвітіння сакури в Ужгороді

Цікаве 2993

Цвітіння сакури в Ужгороді – це одне з найчарівніших природніх явищ, на яке з’їжджаються подивитися туристи з усієї України та навіть з-за кордону!

1

Не дивно, адже ужгородська алея сакур вважається найбільшою і найкрасивішою в Європі. Ці дні в місті можна прирівняти до якогось національного свята, як в Японії, де дійсно так і є. У багатій і оригінальній культурі «Країни Вранішнього Сонця» сакура є національним символом, а в період цвітіння цієї рослини навіть працює спеціальна служба, що повідомляє по радіо та телевізору, де почалося цвітіння сакури, скільки днів воно триває і чи спостерігається вже опадання пелюсток.

В Ужгороді цвітіння японська вишня, як правило, відбувається в кінці квітня – початок травня, тому приїжджати в закарпатській столиці найкраще саме в цей час. Подивитися, наскільки чарівно місто виглядає з сакурами навесні, ви зможете на турпорталі Карпати 3Д .

Тут зібрані кращі місця для відпочинку в карпатському регіоні, а також є можливість заздалегідь познайомитися з краєм за допомогою перфектно виготовлених віртуальних 3D турів.

Віртуальный 3Д тур «Ужгород весною у 3Д» наданий туристичним порталом Отдых в Карпатах в 3Д турах .

Як же сакура потрапила в Ужгород?

Про те, як з’явилося це унікальна рослина в місті над Ужем, існує дві версії. Одна з них – це легенда, яка розповідає, що коли Францу Йосипу везли в подарунок сакуру японські посланники, вони зупинилися в Мукачево переночувати, і їх там обікрали. Викрадені рослини продали ужгородцям як фруктові дерева, потім висадили їх по всьому місту. З тих пір сакури зачаровують своєю красою місцевих жителів і туристів Ужгорода. Інша версія – в 1923 році саджанці сакури були привезені в Ужгород з Відня. У той час в Закарпатті правила чеська влада, яка зайнялася його розвитком. Однак коли справа дійшла до центру міста, то виникли проблеми, адже цей район був заболочений, тому більшість рослин там не приживається. Місцева влада вирішила привезти рідкісні дерева сакур, які ідеально пристосувалися в сприятливому кліматі Закарпаття.

Щороку Ужгород запрошує на “Сакура Фест”


Цьогоріч в Ужгороді «Сакура Фест» стартує 20 квітня, який триватиме аж до 8 травня.

Що, де, коли – детальніше дивіться у програмі:

СакураУжгородПрограма

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах