9984
18:18 21.022017

Команда перечинських різників виборола третє місце в угорському місті-побратимі Нодьечеті. ФОТО

Цікаве 2160

18 лютого, в суботу, команда перечинських кухарів-аматорів прийняла участь у змаганнях різників, що проходили в угорському місті-побратимі Перечина – Нодьечеті.

16831889_1809942475935626_1244428318881794474_n

“Ми вибороли третє місце з двадцяти команд!
І це при тому, що перечинців було лише п’ятеро, а в командах суперників – по 10-15 чоловік.
Журі оцінювало швидкість і максимальну безболісність переходу свині в ліпший світ), обпалення й оброблення туші – тобто роботу гентеша.
Далі пішло приготування страв – свіжини. Ми зробили по два види гурки й ковбаси, різні шашлики-стейки й Полонинський гуляш – свіжина з кваснов капустов і грибами.
Словом наробилися неслабо, але й результат показали.
Ще пару слів про саме свято.
Дуже мені полюбилася сама ідея того дійства. Мадяри не називали то гучним слово фестиваль, не кликали туристів, а зробили свято для жителів свого містечка.
Поліцаї скинулись і купили свиню, так само пожежники, мисливці, фермери, апарат міськради й депутати й тд. Нам і румунам (теж місту-побратиму свиню надали).
Самі все робили-готували, а перед обідом почали приходити гості – друзі, родичі, знайомі. Всі співали, веселились, гостились і ходили від одної палатки до іншої. Звичайно, що була й змагальна складова, але головним було спільне проведення часу всією громадою, веселуха й відзначення роботи гентеша.
От би нам щось таке втнути в Перечині!

На фотках буде мало крові, тому особливо чутливі, вегетаріанці й “грінпісовці” можуть не заходити.”, інформує Михайло Барник у мережі.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах