4379
12:02 30.082016

На Закарпатті вперше запрацює сміттєзбиральне авто екостандарту

Цікаве 6820

На засіданні 9 сесії Чопської міської ради VII скликання було прийняте рішення про створення спільного підприємства «ЕКОЧОП» із словацькою фірмою «ECO EU» s.r.o., яка співпрацюватиме із міською радою у галузі збирання, перевезення, сортування і утилізації побутових відходів.

1

Аби новостворене підприємство нормально функціонувало, фірма «ECO EU» s.r.o. зобов’язалася придбати спеціальний автомобіль для збирання та перевезення твердих побутових відходів і необхідну кількість контейнерів.

Як стало відомо, до Чопа вже прямує машина «Volvo» екологічного стандарту Євро-5, вміст сміттєвого відсіку 20 м куб. Слід зазначити, що сміттєзбиральне авто такого екостандарту на Закарпатті запрацює вперше.

Ще одним нововведенням буде те, що в машину вмонтований пристрій, який контролює вміст алкоголю в крові водія, і без проходження такого тесту транспорт не заведеться.

Загалом кожен власник приватного будинку отримає малий бак на 120 л, сміття з яких збиратимуть за графіком. У дворах багатоповерхових будинків будуть облаштовані спеціальні майданчики, де незабаром встановлять криті контейнери вмістом 1100 л. Варто зауважити, що смітники на проспекті Залізничників і вулиці Спортивній будуть ліквідовані.

Крім того, на кожному майданчику будуть зазначатися конкретні будинки, мешканці котрих мають право викидати сміття у відповідний контейнер. Також буде вказаний розклад збирання сміття, однак на початку його корегуватимуть залежно від того, яка кількість сміття накопичуватиметься у кожному дворі.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини