39738
09:14 26.072022

На Петрос із Лазещини – пастушими стежками, найкоротшим шляхом

Цікаве 9400

Цей маршрут ідеально підходить для першого повноцінного знайомства з горами. Карпати – це ті місця, в які вам захочеться ще не раз повернутися. Кожен, хто відвідає гори, неодмінно у них закохається.

Про цікавий і пізнавальний похід у гори на Рахівщині розповів В’ячеслав Йгодзінський.

23 липня 2022 р. пан В’ячеслав здійснив незабутній маршрут, розповідає про нього і нам:

– Маршрут одного дня: Лазещина – пастушя стежка на полонину Головчеську – десь за 3 км до полонини поворот праворуч круто вгору (стежка малопомітна) – вихід на гребінь зі стежкою, що веде від полонини Шиса на Петрос – через 700 м буде Петросул – Петрос – полонина Головчеську – притулок Козьмещик – Лазещина.

Особливість маршруту в тому, що це найкоротший шлях із Лазещини до Петроса – 14 км. Але після повороту з пастушої стежки праворуч круто вгору стежки майже немає. Вона спочатку часто губиться у лісі серед дуже великого каміння, а потім у траві після виходу на луги, котрі поросли високими кущами вільхи, ялівцю та чорниці. Пройти через ці вільхові кущі, не знаючи шляху, дуже важко. Та ще тут досі круто. Після виходу на гребінь – уже гарно відомий шлях на Петрос.

Спускався донизу через полонину Головчеську на притулок Козьмещик. До Лазещини – 8 км, удалося під’їхати на машині. Дякую добрим людям зі Львова.

Погода гарна. Десь 25-27 градусів. Але до виходу на гребінь нещадно пекло сонце та було жарко. Добре, що знайшов ледь помітний струмок у кущах вільхи. Нагорі вже дув прохолодний вітерець та з’явилися хмарки. Десь за Кукулом почало гриміти. Та гроза пройшла на відстані.

Усього 31 км. Із них пішки 23 км

Сьогодні українці для відновлення сил та психоемоційного стану обирають активний відпочинок. Отже, ось вам маршрут, і гайда у гори. Прохолодний гірський вітерець, прогулянка посеред хвойного лісу та чудові краєвиди із вершини гори – це неймовірні відчуття для фізичного та психологічного відпочинку.

Олена БОДНАР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах