39398
09:56 20.052022

У Перечині День вишиванки відзначили концертом

Цікаве 11124

Українці мають чудове свято – День вишиванки. Відзначають його 16 років поспіль у третій четвер травня. Цьогоріч припало на 19 травня.

У Перечині День вишиванки відзначили концертом, який підготували працівники Центру культури та дозвілля Перечинської міської ради, викладачі, випускники та учні Перечинської школи мистецтв.

Учасники народного оркестру народних інструментів під керівництвом Олени Короленко на музичних інструментах відтворили чудові українські мелодії та відомі композиції світової класики.

Олеся Рябінчак подарувала пісню «Квітка-душа» з репертуару народної артистки України Ніни Матвієнко.

Дитячий хор школи мистецтв виконав відому на весь світ пісню «Ой у лузі червона калина».

Захід відбувся у центральному скверику біля пам’ятника легендарному листоноші Турянщини Федору Фекеті. Тут панувала патріотична та урочиста атмосфера, на яку прийшло багато людей, більшість одягнуті у вишиванку – символ та генетичний код української нації. Орнаменти, квіти вишиті на сорочках хрестиком, гладдю, бісером – одна краща іншої. На головах дівчат українські віночки. Дехто тримає в руках державний символ – синьо-жовтий стяг, на одному напис «З нами Бог».

Також відбулася благодійна акція на підтримку Збройних сил України «Ми українці – всюди українці», яку організували волонтери Перечинщини. Всі бажаючі мали можливість зробити пам’ятне фото на тлі патріотичної фотозони і пожертвувати кошти для потреб наших військових.

Хвилиною мовчання присутні вшанували українських воїнів, які полягли у боях, захищаючи рідну землю від російських окупантів.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах