39213
13:12 28.042022

У Рахові музей екології гір відвідують переселенці

Цікаве 3749

Музей екології гір був відкритий ще у 90-х роках минулого століття, проте формування його експозиції триває досі. Автором ідеї та безпосереднім натхненником створення музею є директор Карпатського біосферного заповідника професор Ф. Д. Гамор, який доклав чимало зусиль для його становлення як еколого-освітнього та історико-культурного осередку.

Експозиція музею, яка займає понад тисячу квадратних метрів, складається з двох розділів:

  • “Природні екосистеми Карпат”;
  • “Історія природокористування в Українських Карпатах”.

Сьогодні у цей важкий для України час, музей екології гір продовжує працювати і вже вкотре його відвідали переселенці з небезпечних регіонів України. Незважаючи на складні часи в Україні, люди, які приїхали до нас на тимчасове проживання, виявляють бажання познайомитися з родзинками Рахівщини.

Працівники Карпатського біосферного заповідника активно співпрацюють з тимчасово переміщеними людьми, особливо з дітьми, та проводять для них екологічні заняття.

На базі Карпатського біосферного заповідника працює єдиний в Україні «Музей екології гір та історії природокористування в Українських Карпатах».

З радістю повідомляємо, що тепер кожної середи з 10.00 до 12.00 години ми проводитимемо екскурсію в Музей для вимушених переселенців безкоштовно.

Нагадуємо, що Музей екології гір працює з 8.00 до 16.30 без вихідних, обідня перерва з 12.00 до 13.00.

Карпатський біосферний заповідник з радістю чекає на вас!

Олена БОДНАР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах