39074
09:48 8.042022

У Ракові на Благовіщення відзначили храмовий празник

Цікаве 14852

У селі Раково, що на Перечинщині, вчора, 7 квітня, греко-католицька громада вдруге відзначила храмовий празник. Розділити релігійну подію на Благовіщення прийшли священики Мукачівської греко-католицької єпархії та вірники з довколишніх сіл та Перечина. Було багато переселенців з дітками, які, рятуючись від війни, покинули свої домівки і знайшли тимчасовий прихисток на Перечинщині.

Після святкової Літургії, яку очолив єпископ МГКЄ владика Ніл, присутні помолилися за припинення війни в Україні та виконали церковний гімн України «Боже великий, єдиний, нам Україну храни».

Потім відбулася святкова трапеза, яку приготували раківські парафіяни. Пригощали бутербродами зі шпротами, фанками з капустою, пісними тістечками, кіфликами. З напоїв була кава та чай.

Благовіщенська церква у Ракові – єдина на Турянщині. 7 березня 2020 року владика Мілан освятив камінь під будівництво святині. Протягом першого року парафіяни звели невелику церкву, поставили вікна та двері. Торік поштукатурили стіни, внутрішні покрили фарбою, залили стяжку. Вже купили плитку для підлоги. Попереду оздоблювальні роботи. Про це кореспонденту «Карпатського об’єктива» розповів прихожанин Роман Соболівський.

Перша історична згадка про село датується 1567 роком. Наразі тут проживає 750 чоловік. Село входить до Тур’є-Ремітської територіальної громади.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах