38768
12:35 2.022022

Кадри засніженого Перечина – неймовірна краса

Цікаве 15186

На календарі 2 лютого. Останній місяць зими. Але кадри засніженого Перечина зробила вперше цієї зими тільки сьогодні. Пухнаста біла ковдра вкрила і дахи хат, будинків, дерева, кущі, землю. Довкола така неймовірна краса, що перехоплює подих. Помилуватися нею треба поспішати – сніг почав переходити у дощ, надворі вже плюсова температура.

– Давно такої файної і сніжної зими не було, – каже літній чоловік, який іде мені назустріч на площі Незалежності. – Ходив у магазин по хліб, додому не поспішаю: хочу полюбуватися цією красою. Пригадую, ми в дитинстві молилися на сніг, грали у сніжки, каталися на санках, ліпили бабу снігову. Кожна група хотіла зліпити найбільшу, змагалися, чия буде майпарадна: на голову ставили не тільки перевернуте догори дном відром, а і зав’язували хустку, шарф на шию. Віник в’язали із березових гілок – новий мав бути і не зметений. Сніг сходив, а наші сніговики ще довго радували нас.

Люди прибирають сніг біля хвірток, воріт, гаражів з самого ранку. Поспілкувалася з декількома. Ніхто не нарікав, що сніг додав клопотів.

– На те і зима, щоб сніг падав, – слушно зауважив пан Василь, який прочищав біля свого будинку. – Є така прикмета: якщо зима сніжна, то і гриби будуть.

– Снігу насипало добряче, сантиметрів з десять. Любуюся цією красою, – поділився емоціями Михайло Іванович. – Маю широку лопату – нею швидко прибрав сніг біля під’їзду, а тепер прийшов до гаража. Пару хвилин роботи – і відкрию ворота, буду дещо майструвати.

Центральну дорогу вже почистили. Автомобільний транспорт їздить безперешкодно.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
Всі новини