38721
13:29 31.012022

Не єдиним Драгобратом: на Рахівщині функціонують лижні витяги

Цікаве 4883

У селищі Ясіня працює траса для любителів лиж та сноуборда, а також простих саней.

Не кожен в змозі відвідати Драгобрат або Буковель, і саме у Ясінях є чудова альтернатива, гірськолижна класика Ясіня – Костирівка.

Траса підходить як для новачків, так і для тих хто вміло катається на лижах чи сноуборді, або хоче “ввійти в форму” перед більш серйозними схилами Драгобрату чи Буковелю, чи ж просто хоче відпочити спустившись кілька десятків раз з цієї чудової гірки.

Працівник Туристично-інформаційного центру Рахівського району розповів:

– Гірськолижна знаходиться в самому центрі селища Ясіня на горі Костирівка.

Станом на сьогодні снігове покриття ідеальне.

Також Гірськолижні витяги є і в селі Лазещині

У селі єдиний витяг, розташований на території садиби “Мирослава”, відповідно приватний.

Хоча сам “бугель” не дуже довгий, однак гірка при ньому достатньо цікава. Можна сказати, що місцева траса легко-середнього рівня складності, місцями горбиста і заломана. Спускатися зручно буде початківцям, а також любителям зимового катання. Покрив — трав’яний.

Біля нижньої станції витягу розташовані туалет, нижче — альтанка, велика гойдалка. Є паркінг. Підкріпитися можна у садибі. Тут також можна домовитися про прокат гірськолижного спорядження та послуги інструктора.

Гірськолижна гірка є і в Рахові

Гірськолижний курорт «Рахів» знаходиться практично в самому серці Європи, недалеко від її географічного центру. Приголомшливо красиве й мальовниче місто розкинулося серед гір, що обступають його з усіх чотирьох сторін. Місцерозташуванням гірськолижних трас стала гора Менчул, яка знаходиться в південно-східній частині Чорногірського масиву. Гірськолижний курорт має дві траси ТК «Тиса»: протяжністю 1000 метрів; протяжністю 300 метрів.

Також ще дві траси в селі Богдан: траса на 1250 метрів; траса на 2500 метрів. Для цих двох спусків є один бугельний підйомник на горі Борщевіца. Невелика довжина трас на горі Менчул і їх рівна поверхня в першу чергу підійдуть любителям спокійного спуску і для навчання. Осягнути секрети гірськолижного спорту тут допомагає штат досвідчених інструкторів. Підйомників на гірськолижному курорті також два – бугельний і мультиліфт для трас на Менчул.

У селі Богдан наразі бугеля не працюють!

Це лише деякі гірки на яких можна провести чудово час. Тож відходимо від планшетів, комп’ютерів й інших ґаджетів і гайда на Рахівщину!

Олена БОДНАР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах