38597
09:45 17.012022

Закарпатський «Синевир» потрапив у ТОП-5 локацій для зимового відпочинку

Цікаве 4396

Державне агенство розвитку туризму в України визначило підбірку локацій, відвідавши які можна не тільки подихати свіжим повітрям, помилуватися чарівними зимовими краєвидами, а ще відшукати сліди диких тварин на снігу чи спостерігати за птахами. Ці локації – ТОП-5 національних парків України. І серед них заслужено закарпатський НПП “Синевир”.

Її називають однією із найнеймовірніших зимових локацій України. У справжню зиму тут пухкий сніг та свіже морозне повітря. Неповторні пейзажі біля найвисокогірнішого в Україні озера зачаровують.

Синевирське озеро вкрите кригою і снігом, поруч – водоспад Білий звір. Зі скель водоспаду тече вода і при морозах на химерні льодові фігури.

У народі озеро називають ще «Морське око». Окрім нього на Синевірі можна завітати ще до Центру реабілітації ведмедів, де лікують тварин після жорстокого поводження в приватних зоопарках і цирках.

Серед цікавих пропозицій і музей «Старе село» та низка локацій у Колочаві. Ви можете, наприклад, завітати до центру реабілітації хижих птахів «Сапсан», спробувати воду з мінерального джерела.

У п’ятірку найкращих локацій для зимового туризму серед національних парків також попали:

Галицький національний природний парк, Івано-Франківська область

Національний природний парк «Святі гори», Донецька область

Національний природний парк «Тузлівські лимани», Одеська область

Національний природний парк «Подільські Товтри», Хмельницька область

Про це пише Закарпаття24.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах