38424
19:43 12.012022

Перший день "Червеного вина": у Мукачеві запрацювало фестивальне містечко. Фото

Цікаве 14183

12 січня, у мукачівському парку Центральний, розпочався традиційний фестиваль “Червене вино”. Дегустуватимуть гості заходу, цього року, вина 22 найкращих виноробів краю. ” Червене вино ” – це не тільки можливість спробувати хороші напої, але й спосіб визначити справжніх професіоналів у виготовленні хмільного.  Триватиме фест до неділі, 16 січня. 

У перший день роботи ярмаркового містечка винороби вже встигли віддати на дегустацію свої найкращі винні взірці. Винороб та виноградар з  з Ужгорода – Олександр Гарновдій каже, що цього року для дегустаційної комісії передав 5 своїх сухих вин.

“Усі вина, які представив на розсуд дегустаційної комісії – сухі: “Мюлер Тургау”, “Тремінер”, “Іршаі Олівер”, ” Нау Бургундер” та ” Червоний купаж”. Я взагалі виготовляю тільки сухі вина. От така моя особливість”, – розповідає Олександ Гарновдій.    

Чоловік додає, що такі фестивалі, чудова можливість для виноробів і для нього особисто,  в першу чергу, презентувати свою продукцію. Саме тому на фестивалі- ярмарку, можна спробувати чимало дуже смачних і різноманитних вин: червоні, білі, рожеві, сухі, солодкі та напівсолодкі. У кожному будиночку можна скуштувати і гарячий глінтвейн.    

Ні для кого не секрет, що будь- який фестиваль манить відвідувачів і своїми смачними наїдками. Протягом  фестивалю ” Червене вино – 2022″  продавці пригощатимуть смачним бограчем, шашликами, смаженими ковбасками та картоплею, а також лангошами та солодощами.   

“Ми готуємо наш шашлик за особливим рецептом, так само як і картоплю. Мені усі завжди кажуть, що такого шашлику ніде ще не пробували. Так само і наш бограч – наваристий, бо там багато м’яса”, – ділиться Віктор Погань.  

 Вже 13 січня визначатимуть найсмачніші вина у різних номінаціях:  “Краще біле сухе вино”, ” “Краще червоне сухе вино”, ” Краще десертне вино” та інші.
                                                   

Ірина Грабко

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини