37786
17:58 1.112021

Гарбузовий суп-пюре

Цікаве 6660

Інгредієнти:

– гарбуз середнього розміру – 850 г;

– картоплина – 1 шт.;

– цибулина 1 шт.;

– морква – 2 шт.;

– часник – 2 зубчики;

– лавровий листок;

– вершкове масло – 25 г;

– оливкова олія – 2 ст. ложки;

– вершки – 100 мл;

– курячий чи овочевий бульйон – 1 літр;

– гарбузове насіння – 3 ст. ложки;

– сіль і чорний перець.

Спосіб приготування

Розігрійте в каструлі половину потрібної для рецепта оливкової олії, додайте туди нарізані цибулю, моркву та часник. Також додайте лавровий лист та вершкове масло.

Протушкуйте овочі на середньому вогні близько 10 хвилин, доки вони не стануть м’якими.

Очистіть від насіння та поріжте невеликими шматками гарбуз і картоплину. Додайте до суміші та протушкуйте ще 2-3 хвилини. Тоді влийте бульйон, доведіть до кипіння і варіть на малому вогні близько 40 хвилин. Гарбуз має стати зовсім м’яким.

Виберіть із супу лавровий лист та змішайте суп до однорідності за допомогою блендера.

Додайте вершки та ще трохи бульйону, якщо суп занадто густий. Заправте сіллю та перцем на свій смак.

На сковороді розігрійте решту оливкової олії, додайте гарбузове насіння та ледь обсмажте.

Викладіть суп у тарілки та прикрасьте вершками й насінням.

Смачного!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах