37762
18:53 31.102021

Автолегенди: в Ужгороді відбулася виставка ретро-автомобілів. Фото

Цікаве 13038

Fiat, Mercedes, BMW, Чайка і Москвич – до Дня автомобіліста в обласному центрі Закарпаття відбулася виставка раритетних авто. 

Для Ужгорода – це справжня подія. Зібрала вона безліч краян, які, затамувавши подих, чекали на прибуття ексклюзивних автівок. 

Колона з близько сотні автомобілів, а також мотоциклів проїхалася вулицями міста, а відтак вишикувалася на площі Народній.

Більшість машин – з приватних колекцій. Це автівки зі своєю історією.

Більшість з них – у відмінному стані. Автолюбителі дійсно добре зберегли ці авто, завдяки цьому вони донині на ходу. 

– Особисто я представляю машину 1932 року –  NSU-FIAT 508 «Balilla», – розповідає ужгородець Юрій Руснак. – Придбав я її досить давно у Мукачеві. З роками, потихеньку я її зробив. Вона абсолютно оригінальна. Тож після десятків років забуття – автівка отримала нове життя.

Варто зазначити, що цьогоріч на виставці до Дня автомобіліста експонати можна було не тільки розглядати, але посидіти за кермом. Тож ужгородці та гості міста від такого видовища були в захваті. Окрім ретро-автівок, на виставці були також представлені спорткари, позашляховики, мотоцикли та автобудиночки.

– Цей автобудиночок я придбав рік тому. Це машина 1994 року. Була вона у жахливому стані. Я його відреставрував. Там два спальні місця, міні-кухня, душ. Неймовірно зручне авто. Я дуже люблю на ньому подорожувати, – розповідає Едуард, який приїхав на виставку з Чопа.

Під час дійства у десяти різних номінаціях кубками відзначили  представлені автомобілі: 

– найменший автомобіль – «СМЗ», до речі, такий використовували під час зйомок фільму «Операція «И» та інші пригоди Шурика» та інших фільмах (власник Юрій Мешко);

– найстаровинніший автомобіль – «Fiat» 1932 року випуску (власник Юрій Руснак);

– найбільший автомобіль-караван для подорожей 1992 року випуску (власник Едуард Татуревич);

– найексклюзивніший автомобіль – «Mad Max» на базі ЗАЗ 968, зроблений у стилі однойменного кінофільму (власник Петро Пліска);

– найтюнінгованіший ретроавтомобіль – ГАЗ 62 «Чайка», колись належав Президенту Польщі (власник Йосип Горват); 

– найкращий ретроавтомобіль – «BMW» 1936 року випуску (власник Іван Шепа);  

– найдорожча колекція ретроавтомобілів (власник Роман Мегела).

Відзначили й найкращий автентичний автомобіль – карабінерську (поліцейську) Alfa Romeo (власник Роман Кіс, Львів). Представнику однієї з компаній, що займається перевезеннями на таксі, вручили відзнаку за найекологічніший автомобіль. 

Взагалі виставка ретро-автівок до Дня автомобіліста в Ужгороді стала вже доброю традицією. Тож сподіваємося, що містяни матимуть змогу ще неодноразово побачити легендарні автівки.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах