37634
19:23 14.102021

Вирощування екзотичних фруктів на Закарпатті стає дедалі популярнішим

Цікаве 10292

Мабуть, найбільшу колекцію фруктових дерев зібрала мешканка Виноградівщини на схилах Чорної гори.

Особливість плантації полягає в тому, що тут зібрані сорти рослин з усього світу. Пані Наталія займається садом з 2003 року.

Наразі її господарство нараховує понад гектар землі. Унікальність саду полягає в тому, що тут ростуть дерева з усього світу.

Колекція насаджень вражає різноманітністю та походженням і збільшується з кожним роком. Про кожне деревце, яке росте на плантації, пані Наталія знає абсолютно все. Адже власноруч його садила та плекала. Близько 300 дерев хурми, понад 50 кущів інжиру, груші, абрикоси, персики, гранати, ківі різних сортів – все це росте на чорній горі. Новинкою в колекції пані Наталії стали фісташки.

Вражає в саду жінки і різноманіття винограду. Урожай цього року видався хорошим. Однак кожне насадження має свої особливості і примхи, які за багато років жінка вже досконало вивчила. Спекотна погода є сприятливою не для всіх екзотичних фруктів. Деякі рослини доводиться постійно поливати, інші ж утепляти чи захищати від сонця.

Найцікавіше, що плоди з саду пані Наталії є абсолютно органічними та екологічно чистими. Фрукти містять вітаміни та є безпечними навіть для алергетиків. Інжир особливо корисний для людей, які мають хвороби щитовидної залози.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах