37528
20:01 8.102021

На Ужгородщині відбувся фестиваль «Інформаційна миска»

Цікаве 10400

7 жовтня на базі санаторію-профілакторію УжНУ «Скалка», що на Ужгородщині, відбувся фестиваль молодих журналістів «Інформаційна миска-2021». З 2011 року захід організовує і проводить кафедра журналістики. Учасники – студенти відділення журналістики Ужгородського національного університету. Після урочистого відкриття команди, а їх було три: «Пів деци» (студенти першого курсу), «Найкраща назва команди» (друго- та третьокурсники), «Збірна ветеранів» (четвертокурсники та магістри) почали готуватися до конкурсів. Як завжди, конкурсна програма була різноманітна: 1.конкурс на кращу назву команди; 2. розведення багаття на швидкість для приготування страви; 3.презентація команд; 4.конкурс на кращу страву, приготовлену на вогні; 5.спортивні змагання: стрибки з місця та жіночий армреслінг.

Декан філологічного факультету Юрій Бідзіля  розповів кореспонденту «Карпатського об’єктива», що фестиваль започаткували понад десять років тому задля популяризації спеціальності «Журналістика». Захід проводився не лише як регіональний, а і всеукраїнський. Після дворічної перерви вирішили відновити. У 2019-му проводили міжнародну конференцію, а торік завадив локдаун. Цього року дозволили карантинні умови, погода тепла і без дощу.

–  Такий захід передбачає розкриття здібностей медівників в екстремальних умовах. Вони мають нагоду позмагатися в приготуванні їжі на відкритому вогні, продемонструвати фізичну підготовку. До того ж, це і неформальне знайомство першокурсників із викладачами, можливість презентувати себе з іншого боку, поспілкуватися з старшокурсниками. Тут усе здружує колектив журналістів і рекламістів. У викладачів є можливість придивитися до студента, бо буває, що на заняттях він не дуже активний, комплексує, а тут може проявити себе та організаторські здібності, – зауважив Юрій Михайлович.

Головний суддя змагань Володимир Тарасюк підбив підсумки та оголосив переможців. Отже, команда «Ветеранів» отримала І місце за назву та перемогла у стрибках із місця. «Пів деци» була найсильнішою у жіночому армреслінгу та найшвидше розпалила багаття. «Найкраща назва команди» отримала І місце за презентацію.

За підсумками фестивалю найсмачнішим боґрачем стала страва, яку приготували першокурсники. Члени журі відзначили і тематичне оформлення столу «Пів деци». ІІ місце здобула «Збірна ветеранів», ІІІ – «Найкраща назва команди». Переможці отримали заохочувальні призи. 

Учасники відчули атмосферу журналістської родини, провели дозвілля на свіжому повітрі, смакували боґрачем, бутербродами та стравами, які самі приготували.

Тетяна Грицищук, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах