https://rx.ua
37011
16:04 14.082021

Класичний гаспачо

Цікаве 2827

Інгредієнти:

– стиглі помідори – 700 г;

– огірки завдовжки 10 см – 2 шт.;

– зелена цибуля – 4 пера;

– великий болгарський перець – 1 шт.;

– часник – 2 зубчики;

– подрібнене свіже листя базиліка, майорану або чебрецю – 1 ч. л.;

– оливкова олія – 4 ст. л.;

– винний оцет – 1½ ст. л.;

– сіль, чорний перець;

– подрібнена зелень петрушки – 1 ст. л.;

– білий хліб – 3 скибочки.

Спосіб приготування

Помідори залийте окропом і через кілька хвилин зніміть шкірочку. Розріжте томати навпіл, видаліть насіння та дрібно поріжте м’якоть.

Огірки очистіть від шкірки та дрібно наріжте. Зелену цибулю подрібніть. Болгарський перець очистіть від насіння та наріжте на дрібні кубики. Часник очистіть і подрібніть.

Нарізані огірки, зелену цибулю та болгарський перець розділіть на 2 частини: для супу та заправки.

Помістіть у блендер помідори, часник, одну частину огірків, зеленої цибулі та болгарського перцю, посоліть, поперчіть, додайте подрібнене листя базиліка, майорану або чебрецю, оливкову олію та винний оцет. Ретельно подрібніть усі складові супу: він має стати абсолютно гладким і однорідним.

Перевірте, чи вистачає солі та перцю, і перелийте масу в каструлю. Щоб зробити суп більш рідким, вмішайте від 150 до 275 мл холодної води, накрийте кришкою й остудіть.

Розігрійте духовку до 180°С. Наріжте скибочки білого хліба на кубики розміром 1,5×1,5 см, викладіть їх на деко, збризніть оливковою олією та смажте на середньому рівні в духовці до золотистого кольору, приблизно 5-10 хвилин.

З’єднайте в окремому посуді решту подрібненого болгарського перцю, зелену цибулю й огірок, додай петрушки, трохи солі та чорного перцю й перемішайте.

Подавайте суп разом із заправкою, хлібними грінками, підсушеними та повністю вистиглими. Також за бажанням у тарілки можна покласти кубики льоду.

Смачного!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Головне