36328
10:44 7.062021

У Хусті відбулося свято Першого Причастя

Цікаве 10271

Початок літа став початком свідомого християнського життя для 20 юних парафіян хустського греко-католицького собору Святого Вознесіння. Адже саме 5 червня вони вперше приступили до Таїнства Святого Причастя, прийнявши до своїх сердець Ісуса Христа. Передувала урочистості Перша Сповідь.

Маленьких причасників до цього урочистого дня протягом року старанно готували сестра Анна та катехитка Катерина Комар. Діти проходили науку, вивчали катехизм, правди віри, у яких йдеться про те, яким має бути християнин.

І ось настав той хвилюючий день…Прикрашений храм, заповнений рідними та хресними батьками, дідусями та бабуся, які прийшли на спільну молитву, щоб разом розділити урочисту мить у житті першопричасників, зустрів дітей чудовим багатоголоссям церковного хору. Очолив Святу Літургію о. Василь Зейкан. Співслужив йому о. Теодор.

Після закінчення служби о.Василь привітав малечу з великим днем у їхньому житті, побажавши кожному першопричаснику Божого благословення і зміцнення на дорозі християнського життя. Звертаючись до батьків, священник подякував їм за зусилля у християнському вихованні дітей, а також заохотив і надалі виховувати своїх дітей у християнській вірі та прикладом свого життя передавати їм любов до Бога і ближніх.

На згадку про першу сповідь та урочисте Святе Причастя кожній дитині було вручено пам`ятку та розарій. Без сумніву, хлопчики і дівчатка надовго запам’ятають день, коли прийняли Пресвяту Євхаристію – найбільший скарб для безсмертної душі кожного християнина.

Тож нехай ця тиха радість особливої зустрічі з Богом, яка наповнила їхні серденька, упродовж усієї мандрівки дорослим християнським життям тільки зміцнює і підтримує, а кожен наступний крок, маленький чи великий, буде завжди у напрямку до Бога.

Богдана КЛЕКНЕР, фото Надії Антонь

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах