36297
14:16 5.062021

Смачні печериці з часником і незвичайним вершковим соусом

Цікаве 1866

Інгредієнти:

– шампіньйони;

– цвітна капуста;

– часник– 5-8 зубків;

– пучок петрушки,

– вершкове масло – 60 г;

– вершки 10-15%;

– кунжут;

– щіпка цукру;

– до 1/2 ст. ложки бальзамічного оцту (можна замінити білим вином);

– сіль, перець, інші спеції – за смаком.

Спосіб приготування

Гарнір, він же соус, пропонується приготувати із цвітної капусти. Розділивши капусту на частини, заливаємо її вершками, додаємо 30 г вершкового масла, солимо, перчимо і відправляємо варитися на повільному вогні.

Печериці для смаження краще використовувати цілі. Заздалегідь дрібно нарізаємо часник, нарізаємо цибулю дрібним кубиком. Ледь обсмажуємо цибулю на вершковому маслі, відправляємо на сковороду гриби і частину часнику.

Після того, як гриби підрум’яняться, додаємо до них трохи бальзамічного оцту і даємо йому випаруватися, після чого додаємо часник, подрібнену петрушку, спеції. Добре перемішуємо й обсмажуємо буквально 1-2 хвилини.

Відварену капусту разом із рідиною відправляємо в блендер, додаємо по щіпці солі й цукру, перець, кунжут і перебиваємо до стану пюре. Поверх соусу викладаємо гриби, додатково прикрашаємо страву зеленим горошком або будь-якою зеленню і подаємо до столу.

Смачного!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах