36183
12:48 21.052021

У нацпарку Синевир перевірили стан туристичного маршруту

Цікаве 4506

Кожного року перед початком туристичного сезону відділ рекреації проводить обстеження екологічних стежок та туристичних маршрутів. Метою обстеження є перевірка стану маршруту, а саме: інформаційне забезпечення, стан доріг, маркування, облаштування короткострокових місць відпочинку, упорядкування джерел та інше.

Протяжність екологічної стежки складає 3.2 км. Підйом лісовою стежкою до озера займає півгодини. Маршрут проходить на висоті від 850 до 1000 метрів над рівнем моря.

На екологічній стежці «Ур. Красний – Синевирське озеро» можна побачити всю красу цього краю, унікальні куточки дикої природи, мальовничі гірські пейзажі, величні карпатські ліси, раритетних представників флори і фауни, величну красу закарпатської перлини – озеро Синевир.

Озеро Синевир розташовано на висоті 989 м.н.р.м. Утворилося воно в післяльодовиковий період (близько 10 тисяч років тому). У результаті могутнього зрушення, викликаного, можливо землетрусом, гірські породи виросли на шляху швидкого потоку, створивши греблю, що нагадує в перетині трапецію і цілком перегородила вузьку долину.

Озеро має форму неправильного чотирикутника. У середині озера, точно зіниця ока, піднімається маленький острівець площею в кілька квадратних метрів. Береги озера круті, місцями стрімчасті і порослі віковими ялицями і ялинами, наче волохатими зеленими віями. Площа поверхні озера складає близько 7 гектарів, максимальна глибина – близько 22 м. Озеро складається з двох ванн – північної; глибиною до 22 м, і південної – 19,5 розділених підводним кряжем, що має найбільшу глибину близько 11 м найменшу – 1.5 м.

Надзвичайно красиве озеро на сході сонця і перед заходом, коли в його спокійному глибокому плесі, немов у гігантському дзеркалі, відбиваються навколишні гори. Не менш привабливим воно і тоді, коли з гір у його долину, нагромаджуючи, повільно спускаються хмари…

Маршрут промарковано, що допоможе туристу швидко і зручно прогулятися до мальовничого озера Синевир, повідомляє Національний природний парк “Синевир”.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах