35855
08:45 30.042021

На Закарпатті проведуть колоритний та смачний «Тиждень угорських страв». Фото. Відео

Цікаве 6331

З цієї нагоди організатори заходу провели пресконференцію, де й познайомили представників місцевих ЗМІ з програмою та цікавинками цьогорічного «Тижня угорських страв». Зустріч провели в «Italia Snack & Pizza» – закладі, який бере участь у акції чи не з першого дня її заснування.

Угорська кухня – одна з родзинок нашого краю, яка приваблює туристів із різних куточків України. З року в рік «Тиждень угорських страв» проводять наприкінці лютого, однак цьогоріч через пандемію коронавірусу та карантинні обмеження захід пройде 14-16 травня.

Організатором заходу стала Закарпатська угорська туристична рада. Заснована у 2014 році, організація поставила собі за мету допомогти тим підприємцям Закарпаття, які займаються туризмом. А проведення «Тижня угорських страв» популяризує угорську національну кухню не тільки серед закарпатців, а й туристів з інших регіонів України та з-за кордону.

Розповіли про особливості проведення акції Шарлотта Чізмар, голова Берегівської районної спілки сільського туризму та заступниця голови Закарпатської угорської туристичної ради, Йосип Борто, заступник голови Товариства угорської культури Закарпаття, та Ласло Пасторніцкі, власник ресторану «Italia Snack & Pizza». Крім того, на захід завітали й представники Генерального консульства Угорщини в місті Ужгород – Йожеф Бугайла, керівник місії, та Ласло Куті, його заступник.

Основними умовами участі у «Тижні угорських страв» для закладів є приготування страв угорської кухні та дотримання умов акції – знижка на пропоноване меню від 25 до 50% залежно від дня проведення. В західно-європейських країнах така акція називається «Жирний четвер» і триває тільки один день. Закарпатська угорська туристична рада вирішила розширити акцію, вважаючи такий підхід більш ефективним в успішності заходу.

Шарлотта Чізмар розповіла, що основна мета Закарпатської туристичної ради – захищати культуру, традиції угорської громади та сприяти розвитку туризму Закарпаття. Акція «Тиждень угорських страв» не лише популяризує гастрономічні цікавинки угорської кухні, а є й своєрідною рекламою закладів. Цього року участь в акції беруть заклади Ужгородського та Берегівського районів.

Ще одним бонусом «Тижня угорських страв» стануть цінні призи. Гості – учасники акції матимуть змогу взяти участь у розіграші лотереї, надіславши на адресу Закарпатської угорської туристичної ради чек після відвідин ресторану під час «Тижня угорських страв».

Йосип Борто зазначив, що проведення «Тижня угорських страв» у першу чергу сприятиме відновленню туристичного потоку, адже протягом останнього непростого року пандемії COVID-19 саме галузь туризму зазнала найбільших втрат.

«Маємо надію, що ситуація налагодиться, адже Закарпаття – регіон, що має величезний туристичний потенціал, який можна та варто розвивати в різних аспектах. Разом з тим, наш багатонаціональний край може похизуватися не тільки краєвидами, а й смачною кухнею, яка вабить не лише місцевих жителів. А якраз під час проведення «Тижня угорських страв» охочі можуть скуштувати традиційні страви угорської кухні за знижкою на 50%, що не може не радувати», – додав пан Йосип.

У свою чергу, Ласло Пасторніцкі розповів про свої враження від проведення «Тижня угорських страв» у власному закладі, відгуки гостей та туристів. Він зауважив, що традиційні страви угорської кухні на Закарпатті готують не зовсім так, як у самій Угорщині, проте від цього вони ще особливіші та унікальніші.

Кілька танцювальних номерів в угорському народному вбранні представив ансамбль Будинку культури села Тийглаш, чим ще раз довів багатогранність угорської культури та традицій.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах