Баскський чізкейк, або чізкейк «Сан-Себастьян»
Інгредієнти:
– вершковий сир – 500 г,
– цукрова пудра – 150 г,
– яйця – 3 шт.,
– вершки – 200 мл,
– крохмаль – 20 г,
– борошно – 20 г.
Спосіб приготування
Сир добре змішати з пудрою, можна навіть за допомогою блендера. Додати яйця, збити міксером, щоб обидві маси добре змішалися. Після цього влити вершки, знову збити міксером до однорідності, додати борошно та крохмаль, змішати.
Маса виходить рідка, тому треба застелити форму пергаментом у два шари.
Випікати при температурі 200–210°С 50 хв. Верх має бути коричневого кольору, а середина рухлива. Не панікуйте, якщо вам здається, що ваш сирник практично згорів – саме в цьому його фішка. Зверху він має покритися горілою скоринкою, а всередині бути мало не рідким. Тому в жодному разі не намагайтеся проколоти тісто сірником, аби перевірити його готовність. Натомість просто дістаньте сирник з духовки й залишіть у спокої на деякий час. А потім поставте на ніч у холодильник – тоді десерт набуде потрібної консистенції. Нарізати краще нагрітим в окропі ножем, це полегшить процес подачі.
До речі, досвічені гурмани стверджують, що цей десерт найкраще смакує не з чаєм чи кавою, а з кріпленим вином.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися