34858
14:17 14.022021

Крем-карамель

Цікаве 3148

Інгредієнти:

– молоко – 250 мл,

– вершки 33% – 300 мл,

– ванілін – 0,5 ч. л.,

– яєчні жовтки – 2 шт.,

– яйце – 1 шт.,

– цукор – 250 г,

– вода – 60 мл.

Спосіб приготування

Щоб приготувати карамель, змішайте половину цукру із 60 мл води в каструлі з товстим дном. Варіть на середньому вогні до коричневого кольору, весь час помішуючи. Уважно стежте за карамеллю, щоб вона не підгоріла.

Тут же розлийте у форми й остудіть. Порожню каструлю замочіть у гарячій воді на кілька хвилин, щоб легше відмити.

Можна приступати до приготування крему. Поставте каструлю на середній вогонь. Влийте молоко, вершки, додайте половину від решти цукру і доведіть до кипіння.

За допомогою віночка перемішайте цукор, що залишився, з яєчними жовтками та яйцем.

Зніміть каструлю з молочною сумішшю вогню і почніть вливати в неї яєчну, ретельно все перемішуючи. Якщо під час збивання утворилися грудочки, процідіть масу через сито.

Влийте вершкову суміш у формочки з карамеллю. Поставте їх у глибоку форму для запікання. Налийте в неї воду кімнатної температури так, щоб покривала половину формочки з яєчною сумішшю і карамеллю. Розігрійте духовку до 160°С і запікайте 40–45 хвилин.

Перевірити готовність крему-карамелі можна за допомогою легкого струшування формочки. Якщо десерт трохи тремтить, значить, його можна ставити в холодильник.

Вийміть формочки з води, трохи остудіть при кімнатній температурі й поставте в холодильник на 5–6 годин, а краще на ніч.

Дістаньте крем-карамель, акуратно відтягніть його за допомогою десертної ложки або тонкого ножа і швидко переверніть на плоску тарілку.

Смачного!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах