34773
10:36 1.022021

Двоє хустян стали переможцями фотоконкурсу «Замки Карпатського регіону»

Цікаве 6419

Історія людського життя блискавично летить вперед. А там – наші діти, наші онуки, наше майбутнє…Що залишимо ми після себе? Який слід? Який скарб? Який спогад?

Вдивляюся у загадкову вечірню красу рідного міста, у багатовікове величаве мовчання сяючого в вишині, оповитого легендами Хустського замку…Ось – наша історія…

Як добре, що можна зупинити мить, подарувати її нащадкам. І не просто подарувати, а зробити це з великою любов`ю і майстерністю, з талантом. Саме так, як це завжди робить наш хустський фотомитець Олександр Рокосовик, добре знайомий краянам завдяки ексклюзивним серіям фоторобіт про Хустський замок у різні пори року.

Днями одна з його робіт під назвою “Хустський замок вранці” здобула перемогу на фотоконкурсі “Замки Карпатського регіону”, який організувала Спілка фотохудожників Закарпаття за фінансової підтримки Українського культурного фонду.

Загалом на розгляд журі було представлено 230 фотографій 42-х авторів із України, Словаччини, Польщі, Румунії, Угорщини, Чехії та Австрії.

Варто зауважити, що срібною відзнакою також нагороджено ще одного талановитого фотомитця з міста над Тисою Володимира Татарського за роботу “Хустський замок уночі”.

“Отримані світлини із зображеннями замків та замкових руїн переконують нас у тому, що організована акція із популяризації та розвитку фотомистецтва підкріплює “Програму збереження історичної та архітектурної спадщини Карпатського регіону”.

Із приємністю, вітаючи 20-х переможців із нагородами, бажаємо учасникам творчих успіхів та міцного здоров’я”, – зазначив на сайті Спілки фотохудожників Закарпаття голова оргкомітету конкурсу Володимир Ньорба.

Ми також щиро вітаємо талановитих хустян та бажаємо й надалі тішити нас краєвидами рідного міста, закарбованими у вічності через призму фотооб’єктива.

Богдана КЛЕКНЕР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах