34484
12:09 31.122020

Тушкована яловичина з гарбузом у пиві

Цікаве 2646

Інгредієнти:

– яловичина – 500 г,

– гарбуз – 400 г,

– цибуля-порей або ріпчаста – 150 г,

– часник – 2 зубчики,

– пиво – 400–500 мл,

– оливкова чи соняшникова рафінована олія для смаження,

– лавровий лист – 1 шт.,

– сіль, чорний мелений перець,

– зелень петрушки.

Спосіб приготування

М’ясо помити, обсушити, очистити від плівок і порізати довільними шматками. Часник подрібнити ножем, цибулю-порей нарізати кружальцями.

У каструлі розігріти олію, викласти м’ясо і на великому вогні обсмажити до рум’яної скоринки. Додати цибулю-порей та часник, перемішати і на середньому вогні смажити 7–8 хвилин.

Потім вміст каструлі залити пивом, довести до кипіння, накрити кришкою і на малому вогні тушкувати 1,5–2 години. Гарбуз очистити від шкірки та насіння, нарізати невеликими кубиками зі стороною 1,5–2 см.

Гарбуз додати до м’яса, добре посолити, перемішати і на середньому вогні тушкувати 15 хвилин, не накриваючи кришкою.

Відтак додати до м’яса лавровий лист і чорний мелений перець, тушкувати ще приблизно 7 хвилин. На цьому етапі до страви можна всипати трохи цукру за смаком (0,5–1 ч. л.). При подачі страву притрусити зеленню петрушки.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах