34405
16:03 24.122020

Мандаринова панакота

Цікаве 3722

Інгредієнти

для вершкового шару:

– вершки 33% – 400 мл,

– йогурт – 400 мл,

– желатин – 1 ст. л.,

– білий шоколад – 1–2 плитки (за смаком),

– цукор – за смаком,

– ванільний цукор – за бажанням;

для мандаринового желе:

– мандарини – 750 г,

– желатин – 25 г,

– цукор – за смаком;

для прикрашання:

– м’ята – 1 гілочка,

– білий шоколад – 3–4 шматочки,

– мандарини – 1–2 шт.

Спосіб приготування

Желатин підготувати згідно з інструкцією на упаковці.

З’єднати вершки та йогурт, перемішати й довести практично до кипіння. Можна використовувати лише вершки. У гарячу суміш вершків і йогурту, додати цукор та білий шоколад. За бажанням можна всипати трохи ванілі. Потім, помішуючи, тонкою цівкою влити розтоплений желатин.

Ретельно все перемішати, процідити суміш і розлити в порційні форми.

Злегка охолодити. Потім помістити десерт у холодильник ще на 2–2,5 години, щоб вершковий шар повністю застиг. Можна надати десерту цікавого вигляду, встановивши келихи під нахилом на час охолодження.

Перейти до приготування мандаринового желе. Очистити мандарини й вичавити з них сік. Додати до соку трохи цукру за смаком. Перелити в каструлю й на середньому вогні, помішуючи, прогріти до повного розчинення цукру. Кип’ятити сік не потрібно, достатньо, щоб він був гарячим – так у ньому краще розчиниться желатин.

Додати швидкорозчинний желатин і ретельно все перемішати, до повного розчинення желатину. Злегка охолодити суміш, а потім перелити у форми з охолодженою вершковою основою.

Зачекати кілька хвилин. Коли мандаринове желе почне застигати, викласти часточки мандаринів. Потім знову відправити десерт у холодильник для остаточного охолодження.

Коли желе застигне – десерт готовий до столу. За бажанням його можна прикрасити, додавши дрібку натертого білого шоколаду та гілочку м’яти.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах