34176
15:04 8.122020

Перечинка в’яже гарні пледи для малюків. ФОТО

Цікаве 11116

23-річна Анастасія Ковач з села Туриці, що на Перечинщині, в’яже пледи, ковдри для малюків. Жінка перебуває у декретній відпустці по догляду за дитиною. Торік 9 грудня народила первістка. Синочка назвали Андрійком. Батьки так хотіли і так сталося – малюк з’явився на світ Божий напередодні Дня Андрія Первозваного, якого церква вшановує 13 грудня.

Кореспондентка «Карпатського об’єктива» поспілкувалася з майстринею рукоділля. Анастасія Глушок народилася 17 липня 1997 року в Ужгороді. В коледжі обласного центру здобула диплом за спеціальністю «Готельне обслуговування». Працювала офіціантом у закладах громадського харчування. Пробувала себе у різних сферах. Після заміжжя стала жити разом з батьками чоловіка Юрія у Туриці.

– Своєму синочку хотіла зв’язати теплий пледик. Зайшовши в Інтернет, переглянула навчальне відео і вирішила спробувати. У мене все вдалося, – поділилася успіхом моя співрозмовниця. Як виявилось, перший млинець не те, що не був глевким для молодої мами, а і став поштовхом. – Це надихнуло мене на власну справу. Знаю, що вироби ручної роботи цінуються, бо кожна жінка хоче мати щось оригінальне, практичне, якісне. До того ж, мало хто плете дитячі пледи. Соціальні виплати на дитину невисокі – всього 860 гривень на місяць, а мені хотілося мати свій гаманець і балувати іграшками та забезпечувати потрібними речами нашого Андрюшку.

Анастасія знаходить покупців у соцмережах Фейсбук та Інстаграм. Замовляють і знайомі для власних діток та для подарунків. Продає за доступними цінами. Пряжу замовляє по Інтернету із Запоріжжя. Вона якісна, турецька. Для отримання основи та відправлення готових виробів користується послугами Укрпошти та Нової пошти.

– Клієнти пишуть у менеджер або телефонують, замовляють розмір та колір виробу. Користуються попитом і прямокутні, і квадратні, й овальні – у кожного клієнта свої смаки. Обговорюємо ціну. Тоді замовляю пряжу. Для пледа метр на метр треба п’ять мотків. Такий виріб сплету протягом трьох годин. Зароблю на ньому сотню. Продаю за 400 грн., плед більшого розміру коштує дорожче. Зауважу, що ціни ставлю невисокі. До речі, в’яжу руками – для мене так швидше, ніж гачком чи спицями.

На порозі новорічно-різдвяні свята, отож якнайкращий період для придбання потрібних речей ручної роботи для діток.

Тетяна Грицищук

Фото надала Анастасія Ковач

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах