33117
10:48 24.082020

На Іршавщині вдруге плодоносить суниця

Цікаве 5541

У селі Малий Раковець, що на Іршавщині, вдруге цьогоріч плодоносять лісові ягоди. Про це редакцію «Карпатського об’єктива» повідомила наш кореспондент.

Лісові ягоди починають достигати наприкінці травня. Сезон триває протягом червня. Ароматні, смачні та багаті вітамінами червоні ягоди люблять усі – від малого до старого.

На календарі 24 серпня. Пішла до лісу по ожину і натрапила на суницю. Приємна несподіванка на мене очікувала в декількох місцях, на одній галявині знайшла аж 26 ягідок. Смачні, ароматні, великі, самі до рота просяться!

Незважаючи на несприятливі погодні умови – спочатку було холодно, що аж змії кам’яніли на поверхні, потім дощило, ніби небо увірвалося, а далі прийшла нестерпна спека, – цьогоріч це вже другий урожай суниць. Зауважу, що лісові ягоди збираю 37 років поспіль. Таке бачу вдруге у своєму житті. Вперше збирала з мамою та сестрою другий урожай суниць наприкінці 80-х років минулого століття.

Як бачимо, природа вміє дивувати і приємно вражати. Ягідник оновився, з’явився білий цвіт і дав другий урожай. Мене, як любительку хащових ягід, це порадувало. Суниці – мої улюблені ягоди, смакую ними у сезон та роблю заготовки на зиму.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах