31665
08:50 9.082020

Як цікаво провести сьогоднішній вихідний на Закарпатті

Цікаве 3435

Що цікаво відбудеться на Закарпатті цими відсьогодні і далі.

8 – 11 серпня – “Обвалочна лінія” –проєкт учасниці «Резиденція “Вибачте номерів немає», художниці Анни Мананкіної. Початок 8 серпня о 18.00 (14 поверх, готель «Інтурист-Закарпаття», м. Ужгород).

8 – 16 серпня – Міжнародний симпозіум скульпторів, який організовує ГО «Про Арте Мункач» за підтримки Консульства Угорщини у Берегові, Товариства угорської культури Закарпаття, Закарпатського угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ та Берегівської міської ради. Митці творитимуть під відкритим небом, тому можете споглядати (с. Яноші, Берегівський р-н).

8 – 18 серпня – виставка творів під назвою “Подарунки від щирого серця”. Щодня, крім понеділка, 9.30-17.30 (Закарпатський художній музей ім. Й. Бокшая, пл. Жупанатська, м. Ужгород).

8 – 19 серпня – проєкт «Зателефонувати до мами. Я, мама і Білки» ужгородського художника, уродженця села Білки на Іршавщині Петра Ряски. Це візуальна розповідь про ідентичність через вишивку, культуру та місце, діалог із народним мистецтвом про зв`язок із мамою та місцем народження. На виставці – покровці та килими, котрі були виткані та вишиті у свій час (1967- 1982 рр.), мамою художника Марією Ряскою, бабусею художника Катериною Ізай у 1932 р. та племінницею Дариною Ряска у 2019 р. Початок 6 серпня о 15.00 (галерея «Ужгород», пр. Свободи 7/26, м. Ужгород).

9 серпня – Палац культури й мистецтв в Мукачеві продовжує серію онлайн –концертів. У неділю почуєте концерт гурту «РУСНАКИ». На вас чекає фольклорна музика, хіти української та світової естради. Початок о 19. 00. Концерт транслюватиметься на офіційній сторінці YouTube каналу Палацу культури і мистецтв, а також на сторінках Палацу у facebook та instagram.

9 серпня – Майстер-клас “Подих Санторіні” у “Fedor design interior studio”. Творитимете власноруч живописний твір гуашевими фарбами під наглядом професійного живописця, викладача Закарпатської академії мистецтв Олексія Федора. Після завершення отримаєте готову роботу (студія надає усі необхідні матеріали, платно, обов’язковий запис за тел. 0632008792) 13:00 – 15:00 (вул. Новака, 16 (2-й поверх), м. Ужгород).

9 серпня – Закарпатський театр драми та комедії у Хусті відкриває 3-й театральний сезон й запрошує вас на «Літній вечір у дворику театру». Буде спілкування у затишній дружній атмосфері разом із артистами театру, жива оркестрова музика, згадаєте найцікавіші вокальні номери з репертуару театру, а також першими відкриєте творчість акторів у найрізноманітніших її проявах (через карантинні заходи кількість місць обмежена, деталі за телефоном 0979921226). Початок о 19:00 (Закарпатський театр драми та комедії, Хуст).

12 серпня – Тематична гра “світ навиворіт” від MindGame Uzhgorod. Збирайте команду друзів, колег та однодумців і реєструйтесь на гру за посиланням (платно). Початок о 19.00 («GASTROPUB MANUFAKTURA», м. Ужгород).

12 – 13 серпня – Метеорний дощ Персеїди та Лечо- party в Невицькому замку, що організовує Клуб піших туристів. План дій: збір сміття, облаштування зони відпочинку, зустріч гостей та розміщення, приготування лечо, спостереження за зорепадом до 4-6 –ї ранку. Ночівля в наметах. Деталі та реєстрація: +38 066 965 5167 (Невицький замок, Ужгородський р-н).

14 серпня – 4-й фестиваль вуличного піаніно, який організовує Студія музичного розвитку “Перший крок” за підтримки Ужгородської міської ради та Британської ради. Серед професіоналів і аматорів визначатимуть кращих у трьох номінаціях: сольне виконання, авторський твір, ансамблева гра. Усі учасники отримають солодкі призи, а переможці – грошові винагороди й цінні подарунки (захід відбудеться із дотриманням протиепідемічних заходів). Початок о 16.00 (вул. Івана Ольбрахта, 29 а (конференц-зал, 3 поверх, м. Ужгород).

Тривають виставки:

– експозиція художника, скульптора, який мешкав у Берегові, Шандора Зіхермана (Консульство Угорщини в Берегові).

– перша аматорська міні – фотовиставка журналістки Наталії Маджари. В рамках цього проекту карпатські пейзажі гарно контрастують зі степовими краєвидами Херсонщини (картинна галерея ім. Ш. Голлоші, м. Тячів).

– З нагоди 50-річчя виставка творів декоративно-прикладного мистецтва «Свято народних талантів». Вишивка та ткання народних майстринь Ірини Куцик, Ганни Лешків, Ольги Байко, Ельвіра Вешелені, вироби народних майстрів-гончарів із с. Вільхівка Іршавського району братів Галасів Михайла та Івана, його послідовником Олександром Двораком, а ще роботи Ендре Гіді та Ендрик Ірини з Ужгородського району, тут і фігурна та рельєфна, декоративна різьба Івана Палаташа, Ласло Шипа, Василя Сідака, Михайла Тулайдана, Йосипа Цуда, а ще вироби з лозоплетіння та рогози із Виноградівщини та Хустщини. Щодня, крім вівторка, 10.00 – 18

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах