32442
16:35 23.062020

Цукати з вишні

Цікаве 435

Інгредієнти на 1 кг вишні:

– цукор – 1,2 кг,

– вода – 200 мл.

Спосіб приготування

З вишні видаліть кісточки. У киплячій воді розчиніть цукор і варіть сироп 5 хвилин, процідіть.

Підготовлені ягоди залийте гарячим сиропом, витримайте 5-6 годин, потім проваріть 15 хвилин і знову залиште на 5-6 годин. Знову проваріть 15 хвилин і витримайте ще 5-6 годин. Потім варіть ягоди до тих пір, поки вони не стануть прозорими, а сироп – густим.

Масу, що утворилася, відкиньте на друшляк, залиште на 1-1,5 години, щоб плоди охололи, а сироп стік.

Ягоди обсипте цукром, укладіть на сито в один шар і сушіть при кімнатній температурі 5-6 діб або в сушильній шафі (духовці) 10-12 годин при 35-40 °С.

Готові цукати укладіть в сухі банки, закрийте їх поліетиленовими кришками і зберігайте в прохолодному місці.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Головне