32409
20:06 22.062020

У червні в Карпатах квітнуть шафрани. Відео

Цікаве 5250

Гори – ідеальне місце для відпочинку. Вікенд чи відпустка – байдуже, головне, що саме тут люди можуть відволіктися від міської метушні, галасливих натовпів та побути наодинці з природою.

Одним з найпопулярніших гірських напрямків на Закарпатті є Рахівщина.

Й в нашому матеріалі ми розповімо про похід Чорногірським хребтом.

Отже, наш маршрут розпочався з полонини Лемської. Звідси протягом 2,5 годин ми просувалися до озера Бребенескул..

Й чим далі ми йшли – тим гарніші краєвиди перед нами поставали. Широкі полонини, стрімкі скелі, дзеркальні потічки, унікальні рослини…

Тут, на висоті більше тисячі метрів над рівнем моря в червні квітнуть шафрани…

Перша зупинка – біля озера Бребенескул, якевважається найвисокогірнішим в Україні. Воно знаходиться на висоті 1801 метр над рівнем моря. Протяжність -134 метри. Найбільша ширина – 44 метри.

Насолодившись красою водойми йдемо долати однойменну гору – Бребенескул – другу найвищу вершину України після Говерли – 2036 метрів над рівнем моря. Підйом нелегкий проте панорама, яка відкриється з вершини – незабутня: звідси видно увесь подоланий шлях, а також подальший – гори Менчул та Дземброню.

А придивившись – й обсерваторію на горі Піп Іван Чорногірський Тут, на вершині, група має змогу дізнатися більше про цю унікальну місцевість і підбити перші підсумки пройденого шляху.

А далі був Менчул та Дземброня.

Ці дві вершини нам довелося долати в супроводі несамовитого вітру, а також грому та блискавок. Та за кілька хвилин з-за хмар знову вийшло сонце. Погода в горах дуже мінлива, але ні складні підйоми, ні примхи погоди не повпливали на враження мандрівників.

Ми не дарма згадали про гіда, адже надійний провідник – це запорука вашої вдалої та безпечної подорожі. Варто пам’ятати, що це не просто екскурсовод, це людина, яка досконало знає маршрут, прораховує всі можливі нюанси походу та знає як діяти в форс-мажорних ситуаціях, які в горах трапляються дуже часто.

Нам пощастило – ми свого знайшли! І вже плануємо підкорювати наступну вершину!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах