32183
12:05 7.062020

Запечені кабачки з фаршем

Цікаве 15650

Інгредієнти:

– кабачки – 3–4 шт.,

– фарш (свинина + курка) – 600–700 г,

– рис – 80 г,

– цибуля – 1 шт.,

– петрушка, кріп – пів пучка,

– часник – 2 зубчики,

– паприка (солодка) – 1/2 ч. л.,

– сіль та мелений перець – за смаком,

– сир (моцарелла) – 100–150 г;

для заливання:

– сметана – 300 г,

– кетчуп – 1 ст. л.,

– вода – 100–150 мл,

– сіль та мелений перець – за смаком.

Спосіб приготування

Змішуємо м’ясний фарш, зварений до напівготовності рис, дрібно нарізану цибулину, подрібнені петрушку та кріп, пропущений через часникодавку часник, солимо і перчимо до смаку. Можна додати дрібку паприки або гострого перцю. Фарш добре перемішуємо.

Нарізаємо кабачки не дуже товстими кільцями. На кожен кружечок кабачка кладемо трохи фаршу. І складаємо кабачки рядами у форму для запікання у вигляді гармошки. Таким чином, заповнюємо всю ємність.

Робимо заливку. Змішуємо сметану, кетчуп, сіль і перець за смаком. Трохи розбавляємо соус водою й добре перемішуємо. Заливаємо кабачки сметанним соусом. Зверху посипаємо тертим сиром.

Запікаємо в розігрітій до 180ºC духовці приблизно 1 годину 30 хвилин, до бажаної м’якості кабачків. Форму можна накрити фольгою, а в кінці запікання зняти, щоб страва трохи підрум’янилася.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Головне