09:21 29.032016

Мукачівка може стати першою українкою, яка підкорила Еверест

Цікаве 19889

Ira2Цієї весни відразу дві українки будуть штурмувати найвищу гору світу – Еверест (8848 метрів). До цього вершину «взяли» вже понад 410 жінок з різних країн, проте наших співвітчизниць там ще не було.

«Уявіть, сидять на шляху до вершини альпіністи. Бородаті, голодні. Ледве дійшли. І тут вискакує блонда з рожевим льодорубом. І поки вона з посмішкою фоткається, мужики думають: «Мабуть, не так це і складно». І вся їхня самооцінка котиться під три чорти », – сміється Ірина.

Ця 28-річна дівчина з модельною зовнішністю, аспірантка Національного авіаційного університету, може стати першою українкою, яка підкорила Еверест. Якщо, звичайно, її не обжене 35-річна Тетяна Яловчак, яка теж днями вирушає в Гімалаї. Обидві дівчини зараз живуть і працюють в Києві: Іра – директор з розвитку однієї з українських компаній з продажу нафтопродуктів, Таня працює в індустрії туризму. Але блондинка Іра родом з Мукачева, а брюнетка Таня виросла в шахтарському місті Селидове в Донецькій області, інформує vesti-ukr.com

Наша землячка, Іра, захопилася альпінізмом три роки тому. Посперечалася зі співробітником, програла, і її відправили на Казбек (Кавказ). Зайшла успішно найперша. І після цього живу від гори до гори. «Працюю тільки для того, щоб була можливість подорожувати », – зізнається дівчина.

До речі, експедиція на Еверест дівчатам обійдеться приблизно в $ 65 тисяч.

Ира

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах