30498
12:44 22.012020

Гарбузово-сметанковий пиріг

Цікаве 2017

Інгредієнти

для тіста:

– борошно пшеничне – 200 г,

– масло вершкове – 125 г,

– яйця курячі – 1 шт.,

– сіль – 1 г,

– розпушувач для тіста – 5 г;

для начинки:

– цукор – 125 г,

– гарбузовe пюре – 400 г,

– сметана густа – 125 мл,

– спеції для пряників – 1,5 ч. л.

Спосіб приготування

Тісто. Борошно просіяти з сіллю та розпушувачем, змішати з нарізаним холодним маслом і швидко розтерти до крихти. Додати збите виделкою яйце і швидко замісити тісто.

Форму діаметром 22–23 см застелити пергаментом. Розподілити в ній тісто, формуючи дно та бортики. Поколоти виделкою й покласти в холодильник на 45 хвилин, а далі пекти в духовці при 190°С 15 хвилин.

Вилити зверху начинку й пекти ще 35 хвилин при 200°С. Охолодити при кімнатній температурі, покласти в холодильник і залишити для визрівання та стабілізації ще на кілька годин (5–6).

Начинка. З яскравого солодкого гарбуза мускатного сорту приготувати пюре. Для цього нарізати його шматками й запекти в духовці, а далі протерти через сито чи подрібнити за допомогою блендера. Додати цукор, сметану, яйце, спеції для пряників і ще раз добре все подрібнити.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах