29843
13:22 28.112019

Пиріжки з маком та сиром

Цікаве 2113

Інгредієнти для тіста

– сир – 200 г,

– цукор – 75 г,

– ванілін – 1 пакетик,

– олія – 7 ст. л.,

– яйце – 1 шт.,

– борошно – 300 г,

– розпушувач – 10 г,

– сіль – щіпка.

Начинка

– мак – 150 г,

– цукор – 4 ст. л.,

– сіль – щіпка.

Спосіб приготування

Сухий мак залийте водою так, щоб вона покрила його на 1 см. Накрийте каструлю кришкою і поставте на вогонь, проваріть на малому вогні до википання всієї рідини. Потім залиште мак настоятися і набрякнути ще хвилин на 15.

Подрібніть його міксером до білої однорідної маси. Тільки після цього додайте цукор, щіпку солі і добре перемішайте.

Сир змішайте з ваніліном і цукром, додайте щіпку солі. Добре розмішайте блендером до однорідної маси. Додайте яйце, рослинну олію і перемішайте.

Всипте борошно з розпушувачем в окремий посуд і замісіть дуже м’яке тісто. 2 столові ложки борошна залишіть, щоб посипати робочу поверхню.

Тісто накрийте плівкою і покладіть у холодильник на 15 хвилин.

Потім розділіть тісто на однакові кульки по 40 грамів. Кожну кульку сплюсніть у коржик, у центр покладіть начинку. По краях пиріжка зробіть невеликі надрізи та загорніть краї тіста один на одного, до центру, формуючи пиріжок-ватрушку.

Пиріжки змастіть збитим яйцем і поставте випікатися в розігріту до 180 градусів жарівню на 20-25 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй жарівні.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах